kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'yi birbirine kattı

BM toplantısı için New York'a giden İran liderine basın, siyasiler, öğrenciler, halktan tepki yağıyor. O ise protestolar arasında CBS'e röportaj veriyor, üniversitede konuşma yapıyor..
Amerika'da basın, siyasiler, akademisyenler ve İsrail yanlısı lobi ayaklanmış durumda! Nedeni ise İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad... BM Genel Kurul toplantısı için geldiği New York'ta protestolarla karşılandı. "Soykırım bir mittir" ve "İsrail haritadan silinmeli" diyen İran liderine en büyük tepki Yahudiler'den geldi. Sağ medya, "Şeytan yere indi", "Hitler'in Müslüman kuzeni New York'ta" gibi manşetler attı.

'BARIŞÇI ÜLKEYİZ'
Protestolara aldırmayan İran lideri, yüzünden "alaylı gülümsemesini" eksik etmedi. CBS televizyonunun "60 Dakika" programına katıldı. "Tıpkı bir CIA sorgucusu gibisiniz" dediği Scott Pelley'in sorularını yanıtladı. "İran'ın nükleer silaha ve ABD ile savaşa ihtiyacı yok. Faaliyetlerimiz barışçıdır. Atom bombası işe yarasaydı SSCB'nin dağılmasını engellerdi" dedi. "Irak'a silah sokmuyoruz" derken gülmesine kızan muhabir "Bu silahlar askerlerimizi öldürüyor. Komik değil, ciddi bir konu" diye tepki gösterdi.

'HİTLER DE GELİRDİ'
Ülkedeki akademisyenlerin tepkisini çeken şey ise Columbia Üniversitesi'nde konuşma yapması oldu. Türkiye saatiyle gece yaptığı konuşmasını öğrenciler pankart açıp sloganlar atarak karşıladı. Yahudi gruplar, "Konuşma özgürlüğü ayrı, modern bir Hitler'i onurlandırmak ayrı" diye tepki gösterdi.

İKİZ KULELER KRİZİ
Siyasilerden başkan adayı Hillary Clinton da, "Rektörün yerinde olsaydım davet etmezdim" dedi. Rektör John Coastworth ise, "Eğer Hitler de BM genel Krulu'na gelseydi, kesinlikle onu da davet ederdik" diyerek kendini savundu. Bugün BM'de konuşacak İran liderinin, Dünya Ticaret Merkezi'nin enkazını ziyaret etme isteği ise reddedildi.
Haberin fotoğrafları