kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu da rahiplerin Safran Devrimi

Myanmar'da cuntaya karşı sessiz yürüyüş başlatan Budist rahiplerin eylemi çığ gibi büyüyor. 100 binden fazla kişi dün rahiplerle birlikte destek için sokaktaydı. Uzmanlar yönetimin devrilebileceğini söylüyor..
Güney Asya ülkelerinden Myanmar bir ayaklanmayla, hatta birçoklarına göre devrim hareketiyle karşı karşıya. Nobel ödüllü Auns San Sun Kyi'nin serbest bırakılması için yola çıkan yaklaşık bin rahip ve 400 destekçinin sayısı dün 100 bini geçti. Ülkenin büyük kentlerinden Yangon'a yaklaşık 5 saat süren bir yürüyüşün ardından ulaşan rahiplere burada binlerce kişi katıldı.

CUNTAYA KARŞI HALK
Hükümet karşıtı sloganlar atan sinirli kalabalık rahiplerden aldıkları güçle yönetimin değişmesi çağrısında bulundu. Rahiplerin kostümünden esinlenilerek halk hareketi için "safran devrimi" diyen bölge uzmanları uzun yıllardır baskı altında kalan halkın, rahiplerin desteğiyle yönetimi değiştirmek istediğini belirtti. Rahiplerin 19 Ağustos'ta başladıkları yürüyüş hükümetin sert tepkisiyle karşılaşmış olsa da halkın desteğini arkasına aldı. Ancak cunta yönetimi rahiplere "muhtıra" verdi.
Haberin fotoğrafları