kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül, YÖK Başkanı Teziç'i kabul etti

Yeni Haber
Anayasa ve türban tartışması sürerken Cumhurbaşkanı Gül, YÖK Başkanı Teziç'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti.


Anayasa değişiklik çalışmaları nedeniyle hükümet ile rektörler arasında tırmanan gerginliğin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof Erdoğan Teziç bugün Köşke çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilk kez görüştü.

Görüşme 1.5 saat sürdü. Teziç, Gül ile YÖK kadroları ve öğretim görevlilerinin özlük haklarındaki sorunu görüştüklerini söyledi.
Rektörler Komitesi'nin geçen hafta Anayasa değişikliği ile açıkladığı deklarasyonla YÖK ile hükümet arasında tırmanan gerginlik üzerine, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullan Gül Teziç'i Köşk'e davet etmişti.

Yaklaşık bir haftadır beklenen görüşme bu sabah gerçekleşti.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan YÖK Başkanı, Cumhurbaşkanına YÖK ve üniversitelerdeki akademik kadrolardaki eksiklikler ve öğretim görevlilerinin özlük haklarına ilişkin sıkıntıları aktardığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün de daha önce öğretim görevlisi olarak çalıştığını anımsatan Teziç, bu anlamda üniversitelerin sıkıntılarını anladığını belirtti.

ANAYASA TARTIŞMALARI


Gül ile Anayasa değişiklik paketine ilişkin görüşmediklerini, ancak bu konuda Rektörler Komitesi'nin hazırladığı Stratejik Raporu kendisine sunduğunu belirten Teziç, "Bizim Anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarımızda bir farklı anlayış oldu. Biz Anayasa değişikliğinin içeriği konusunda değil usulü konusunda görüşlerimizi ve rahatsızlıklarımızı bildirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, hem kendilerinin hem de toplumun bu konusunda rahatsızlıklarını dikkate almasını beklediklerini söyleyen Teziç, Anayasa değişikliğindeki üniversitelere türban ile girişin serbest bırakılmasına ilişkin düzenlemeler konusunun ise görüşmede gündeme gelmediğini söyledi.

ANKA