kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk Telekom'da grev bayram sonrası

Yeni Haber
Türk Telekom'da grev bayram sonrasına kaldı. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom ile hala uzlaşma sağlayamadıklarını belirterek, vatandaşı mağdur etmemek için grevi bayramdan sonra yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan ANKA'ya yaptığı açıklamada Türk Telekom ile devam eden 7. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşamadıklarını belirterek, yasal süreç sonrası yapılan görüşmelerde de anlaşma sağlayamadıklarını kaydetti. Grev kararını işyerlerinde astıklarını anımsatan Akcan, vatandaşların mağdur olmaması için grevi bayramdan sonra yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Henüz grev tarihini belirlemediklerini söyleyen Akcan, uzlaşmazlığı grevle değil masada çözmek istediklerini vurguladı.

İLK YIL YÜZDE 19 ZAM TEKLİFİ

Türk Telekom, Haber-İş'e ilk ve ikinci yıl ücretlerde ve sosyal yardımlarda yüzde 4 zam teklif etmiş, Haber-İş ise ilk yıl yüzde 19, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de enflasyon artı yüzde 5 refah payı ödenmesini istemişti. İşverenin, stratejik öneme sahip olması nedeniyle bazı işyerlerinin sendika kapsamı dışına çıkarmak istemesi ve ücret adaletsizliği nedeniyle taraflar uzlaşamamışlardı. Türk Telekom, 15 günlük resmi arabulucu sürecinin 6 gün uzatılmasını istemiş, 6 günlük süre içinde bir araya gelen taraf ücret ve sendikalı kapsamının daraltılması maddelerinde yine anlaşamamışlardı.

(ANKA)