kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kıbrıs'tan Suriye'ye yüzdü

Yeni Haber
Suriyeli milli yüzücü Firas Moula 2. kez denediği 110 kilometrelik yüzme maratonunu 42 saatte tamamlayarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

KKTC'nin Zafer Burnu ile Suriye'nin Lazkiye kenti arasındaki yaklaşık 110 kilometrelik mesafeyi ara vermeden yüzen Suriyeli yüzücü Moula, büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Ülkesinde büyük coşkuyla karşılanan yüzücü, başaracağına inandığını ifade ederek bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Perşembe günü saat 18.00 sıralarında Asya'yı Avrupa'ya bağlama" sloganıyla yola çıkan Moula, zorlu yüzme maratonunu başarıyla tamamlayarak bir ilke imza attı.

İlk denemesini yaklaşık 10 gün önce gerçekleştiren, ancak yüzücüye rehberlik yapan Suriyeli kılavuz kaptanın rotayı şaşırması nedeniyle yüzmeyi Türkiye'nin İskenderun sahillerinde sonlandıran yüzücü, bu denemesinde başarısız olmuştu. Bu kez aynı hataya düşmek istemeyen Suriyeliler, 24 kişiden oluşan ekibe bir de Türk kaptan dahil etti.

Kendisine rehberlik eden kılavuzları takip ederek zorlu yüzme maratonunda tüm ihtiyaçlarını denizde karşılayan Moula, ikinci denemesinde bu uzunluktaki mesafeyi yüzmeyi başardı.

Suriye televizyonun canlı yayınladığı yüzme maratonu ile Moula 110 kilometreyi ara vermeden yüzen ilk yüzücü unvanına sahip oldu.

(CHA)