kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan alacaklı çıktı

ANKARA
Erdoğan, malvarlığıyla ilgili bilgileri, 12 Eylül günü yeniledi. Erdoğan'ın YTL cinsinden servetinde 442 bin YTL'lik artış, döviz mevduatında ise yaklaşık 135 bin YTL'ye denk gelen düşüş oldu..
Başbakan Tayyip Erdoğan, daha önce yargılanıp beraat ettiği malvarlığıyla ilgili bilgileri, 12 Eylül günü sessiz sedasız Başbakanlık'ın internet sitesine koydurdu. Erdoğan'ın 19 aylık dönemde YTL ve döviz cinsi banka hesaplarında oynama olurken, malvarlığında dikkat çeken bir başka değişiklik 312 bin YTL'lik alacağı oldu. Erdoğan'ın Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan 7 Şubat 2006 tarihli mal varlığı bildirimi 12 Eylül 2007'de yenilendi.

EURO'YU TERCİH ETTİ
Yeni malvarlığında, Arnavutköy-Bolluca Köyü'nde ve memleketi Rize Güneysu- Dumankaya Köyü'nde olan arsaları aynen yer aldı. Parasal servetinde ise 1.5 yıl içinde YTL cinsinden nakit varlığı 442 bin 564 YTL artış gösterdi. Erdoğan'ın parasını dolar yerine Euro olarak tutmak istediği de ortaya çıktı. Ancak Erdoğan'ın dövizlerinin değeri YTL cinsinden yaklaşık 135 bin YTL düşmüş oldu. Erdoğan'ın YTL cinsinden servetindeki artışın bir bölümünün Erdoğan'ın geçen yılki mal bildiriminde görülen 120 bin doları YTL'ye çevirmesinden kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. Banka hesaplarında bulunan bu hesapların ayrıntıları "şirket hisselerinin satış geliri, emekli ikramiyesi, emekli maaşı ve milletvekili maaşlarının toplamı" olarak gösterildi. Daha önce maaşının azlığından yakınarak "geçinemiyorum" diyen Erdoğan'ın milletvekili maaşını harcamayıp biriktirdiği de ortaya çıktı. Başbakan'ın yeni malvarlığında en dikkat çekici değişiklik ise "alacaklar" olarak açıklanan kalemde görüldü. Bu tip bir kalem geçen yıl bulunmuyordu. Ancak Erdoğan'ın 312 bin 500 YTL tutarındaki alacağının neden kaynaklandığı ile kimlerden olduğu açıklanmadı. Emine Erdoğan'ın üzerine kayıtlı otomobil aynen kalırken, takıları yeni bildirimde yer almadı. Erdoğan'ın 2001 yılında "haksız mal edindiği" gerekçesiyle yargılanarak beraat ettiği malvarlığıyla 2006 yılındaki bildirimi arasında 900 bin dolarlık bir fark ortaya çıkmıştı. Bu farkın Ülker ürünlerinin dağıtım şirketindeki hisselerinin satışından elde ettiği 900 bin dolar olduğu belirtilmişti. Ayrıca 2001'de mal beyanında, büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan'a da 220 bin dolar ve 55 bin Alman Markı borçlu olduğu yer almıştı.
Haberin fotoğrafları