kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Köşk "halka açılıyor"

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçim öncesi dile getirdiği "Köşk halka açılacak" sözlerine ilişkin çalışmalarda sona yaklaşıldı. Köşk ilk olarak Pazartesi günü gazetecilere tanıtılacak. Ankara'da görev yapan basın yayın kuruluşlarından muhabirler, Çankaya Köşkü yerleşkesini görüntüleyecek, yapılar hakkında bilgi alacak.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, Köşk yönetimi, "bürokrasisiz ve protokolsüz devlet olmaz" anlayışından yola çıkarak, Köşk'ün halka nasıl açılacağı yönündeki çalışmalarında sona geldi. Çalışmalar şekillendikten sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulacak.

Köşk'te yapılan programların çoğunluğunun basına açık olacağı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Gül'ün yoğun bir program izleyeceği kaydedildi.
Çankaya Köşkü'nün halka nasıl açılacağının tam olarak netleşmediğini belirten yetkililer, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bürokrasinin ve protokolün en çok hissedildiği yerlerin dünyanın her yerinde cumhurbaşkanlığı çalışma alanları olduğuna dikkat çeken yetkililer, "Bu ince ayar, bir çizgide tutulacak. Halk, daha önceden başvurarak randevularla ve belli periyotlarla alınacak. Vatandaşlar Çankaya Köşkü'nün çalışma sistemini, müzeyi ve mekânları tanıyacak. Flora bakımından zengin olan Köşk'ü gezecek. Köşk nedir sorusuna yanıt bulacak" dediler.

Bu kapsamda Çankaya Köşkü'nü önce gazeteciler tanıyacak. Ankaralı gazeteciler Pazartesi günü Köşk'ü tanımak ve tanıtmak için Çankaya'ya davet edildi. Muhabirler, kameramanlar ve foto muhabirlerinin Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak gezisinde gazeteciler, Köşk yerleşkesi hakkında bilgi alacak.