kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
25 MİLYON EURO AYRILDI Belediye, Red Light'ın kamulaştırılması çerçevesinde 25 milyon Euro'luk bir bütçe ayırıp, sokakta bulunan bazı dükkânları satın alacak.

Ünlü 'Kırmızı Fener Sokağı' küçülüyor

Hollanda'da Amsterdam Belediyesi, 'Red Light Sokağı'ndaki genelevlerin üçte birini satın alıp mağazalara dönüştürecek..
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki meşhur genelev sokağı 'Red Light' kamulaştırılıyor. Amsterdam Belediyesi sokakta bulunan meşhur genelevlerin üçte birini satın alarak mağazaya dönüştürmek için harekete geçti. Amsterdam Belediye Başkanı Job Cohen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fahişelik yasal. Ancak şehrin merkezinde çok fazla genelev bulunuyor. Bu yüzden çalışmaları başlattık" dedi. Bu çerçevede ayrılan 25 milyon Euro'luk bütçeyle Red Light sokağındaki dükkânlardan bazıları satın alınacak. Belediye başkanı Cohen, "Amacımız fahişeliğin dışında yasadışı olarak yürütülen kadın ticareti faaliyetlerini de azaltmak" dedi.

'PLANI KINIYORUZ'
Ancak plan, Hollanda Seks Çalışanları Birliği De Rode Draad tarafından protesto edildi. Sözcü Metje Blaak, "Sokakta daha az dükkân daha fazla fahişenin yasadışı olarak başka yollardan çalışması anlamına geliyor. Planı kınıyoruz" dedi.