kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zanlı Lüle serbest kaldı

'500 bin dolar olan çantamla kayboldu'

Müslim SARIYAR - Rıdvan TEZEL SABAH
Henkel'in yönetim kurulu üyesi, işadamı Celal Çağlar, Sarıyer'de bir restoranı satın almak için aracı olan arkadaşının kendisinin 500 bin dolarını çaldığını iddia etti..
Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı ve Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Celal Çağlar, 1 Ağustos 2007 günü arkadaşı tarafından 500 bin dolarının çalındığını söyleyerek Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu. Çağlar başından geçenleri şöyle anlattı: "Mehmet Bakır Lüle hemşerim ve 15 yıllık arkadaşım. Restoran satın almayı düşünüyordum. Bana yardımcı olabileceğini söyledi. Sarıyer'de bir restorana götürüp 'Burası çok uygun, nakit 500 bin dolar' dedi. 1 Ağustos günü parayı alıp restorana gittik. O parayı alıp içeri girerken ben otomobili park ediyordum. 5 dakika sonra restorana girdiğimde kendisini göremedim. İşyeri sahibiyle konuştum ancak Lüle'yi tanımadığını söyleyince dolandırıldığımı anladım."

1.5 AY ARADILAR
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, emekli bir hâkimin oğlu olan Lüle'yi, olaydan yaklaşık 1.5 ay sonra önceki gün Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde yakaladı. Lüle susma hakkını kullanırken çalındığı belirtilen 500 bin dolara da ulaşılamadı. Poliste yedi kaydı bulunan Lüle'nin "Aldığım parayı ödeyeceğim" demesi üzerine mahkemece serbest bırakıldığı belirtildi.
Haberin fotoğrafları