kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Beyza Bilgin

Makyaj oruç bozmaz

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Prof. Dr. Beyza Bilgin, kadınların en çok merak ettiği konuya açıklık getirdi: İslam'da kadına süslenmek caizdir. Makyaj orucu bozmaz..
Ramazan ayı geldiğinde oruç tutan kadınların merak ettiği konuların başında gelen süslenme ve makyajın orucu bozmadığı belirtildi. Her yıl kadınların Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlilerine, sorduğu "Makyaj yapmak oruca zarar verir mi? Oruçluyken makyaj yapılabilir mi?" gibi sorulara yanıt verildi. Diyanet, vatandaşlardan gelen sorular üzerine, makyajın orucu bozmadığını duyurdu. Diyanet'in internet sitesindeki bir yazı ile süslenmenin kadınlar için caiz olduğu ancak doğal görünümü bozmayacak şekilde süslenilmesi gerektiği vurgulandı. Kuran'da "Allah'ın kulları için yarattığı süsü ve güzel rızkları kim haram kıldı? Onlar dünya hayatında, özellikle kıyamet gününde müminlerindir" ayetinin bulunduğuna dikkat çekilirken, Hz. Muhammed'in de "Allah güzeldir, güzelliği sever" dediği vurgulandı.

'GIDA YERİNE GEÇMEMELİ'
İlahiyat Profesörü Beyza Bilgin ise makyajın orucu bozmadığını ancak niteliğinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. İslam'ın kadının süslenmesini yasaklamadığını, süslenmeyi yasaklayanlara el- A'râf suresindeki ayetle cevap verildiğini kaydeden Bilgin, "Demek ki makyaj orucu bozmaz. Ancak gıda yerine de geçiyorsa bozar" dedi.