kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Purocular yüzde 1 hisse için kapıştı

Canan YILMAZ SABAH
Tekel'in puro bölümünü alan 2 ortak grubun yüzde 1'lik hisse tartışması "silahla ölüm tehdidi" iddiasıyla mahkemeye taşındı..
Tekel'in özelleşen puro bölümünü alan İstanbul Tütün Mamulleri'nin iki ortağı yüzde 1'lik hisse nedeniyle birbirine girdi. İstanbul Tütün Mamulleri'nin ortaklarından Che Tütün'ün sahibi Ali Kemal Türk hakkında hissederlardan Nuh Elgün'ü ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu, Tekel Sigara Sanayi İşletmeleri A.Ş.'ye ait puro markalarını 2 yıl önce 1 milyon 325 bin dolara İstanbul Tütün Mamulleri Şirketi'ne sattı. Che Tütün ve Tütün Mamulleri Alkollü İçecekler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Nuh Elgün, Fatma Funda Elgün, Nevzat Sağdıç ve Fatma Şerife Sağdıç da İstanbul Tütün Mamulleri'ni kurarak ihaleyi aldı. Ancak ihaleden iki yıl sonra ortaklar arasında anlaşmazlık baş gösterdi.

PAYLARINI İSTEDİLER
Nuh Elgün, Fatma Funda Elgün, Nevzat Sağdıç ve Fatma Şerife Sağdıç grubuyla diğer ortak Che Tütün'ün sahibi Ali Kemal Türk ve Azmi Erdoğan arasındaki ilk çekişme, gerçekte ortaklık yarı yarıya olduğu halde, resmi kayıtlarda görünen yüzde 49'a 51 oran üzerinden gerçekleşti. 4 kişilik hissedar grup Che Tütün'den yüzde 1 paylarını istedi.

YÖNETİMDEN ATTILAR
Ancak yüzde 51'lik hisseyi elinde tutan Che Tütün'ün ortakları, 26 Mart 2007'deki Olağan Genel Kurul'da yüzde 1'lik hisselerini kullanarak Nuh Elgün ve Fatma Funda Elgün'ü şirketin yönetiminden attı. Bunu üzerine ortaklar da Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu ve Ali Kemal Türk'ü Nuh Elgün'ü şirket içinde silah gösterip ölümle tehdit etmekle, şirketin müdürü Ahmet Nadir Tuncagül de Elgün'ü darp etmekle suçladı. Nuh Elgün darp edildiğine dair Çapa Tıp Fakültesi'nden rapor da aldı. Dört kişilik hissedar grup ticaret mahkemesine de dava açarak, 26 Mart 2007 tarihli genel kurul kararının iptali ile şirketin tüm aktif ve pasifinin tespit edilmesini talep etti. Ortaklar son olarak da yüzde 1'lik hissenin davalılardan alınıp kendilerine verilmesini istedi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.