kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumartesi SABAH 
ATİLLA DORSAY

Sinefiller İçin...

* 24 Temmuz 2007'de 911 yardım servisini arayan Michelle Peck isimli bir kadın, beyaz renk bir cipin kendi arabasını takip ettiğini, hayatının tehlikede olduğundan endişelendiğini söyledi. Peck'in kızı, birkaç saat önce 'kişisel asistanı' olarak çalıştığı bir film yıldızıyla olan anlaşmasını bozmuş ve işinden istifa etmişti. Hemen olay yerine gelen polis ekipleri, Katilimi Tanıyorum'un yıldızı Lindsay Lohan'ı sarhoş vaziyette Michelle Peck'le kavga ederken buldular. Lohan'ın kanında alkol, arabasında ise kokain vardı. Hapse girdiği için Lohan, Katilimi Tanıyorum filminin tanıtımlarına katılamadı. Ne de olsa kendisi katil olmak üzereydi.

* Bu, henüz 21 yaşındaki Lohan'ın ilk vukuatı değildi. Daha iki ay önce, 26 Mayıs 2007'de Mercedes-Benz marka arabasının kontrolünü yitirdi ve bir direğe tosladı. Polis Lohan'ın arabasında kokain buldu ve genç yıldız bağımlılık tedavisi görmek üzere Malibu'ya gönderildi.

* Filmde Neal McDonough'un canlandırdığı Daniel Fleming karakteriyle Lohan'ın oynadığı Aubrey arasında geçen bir diyalog şöyle, Daniel: "Aubrey, yavrum, seni hemen eve götüreceğiz, hiç merak etme." Aubrey: "Sen kimsin yahu? Peki bu Aubrey... Aubrey dediğin kişi de kim? Neredeyim ben?"

* Kaza Kurşunu'nda, Taksi Şöförü'nde Robert de Niro'nun aynanın karşısına geçip "Benimle mi konuşuyorsun? Bana bir laf mı söylüyorsun? Bana bir laf mı ediyorsun lanet olasıca?" dediği ünlü bölüme bir gönderme var. Paul Rudd'un oynadığı Pete şöyle diyor: "Ayakkabılarıma mı kustun? Benim ayakkabılarıma sen mi kustun lanet olasıca?"

* Kaza Kurşunu'nun 'loser' kahramanlarının hayatta en çok önemsedikleri şey olan 'Film Yıldızlarının Vücutları' sitesi gerçekten de İnternet'te var! Merak edenler için adresi: http://www.fleshofthestars.com

* Filmin baş kadın oyuncusu Katherine Heigl, evet doğru hatırladınız, Grey's Anatomy'nin Doktor Isobel Stevens'ı...

* Öteki Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın oyuncu kadrosunda daha önce karşımıza farklı bir 'şapka'yla çıkan bir isim, Süleyman Demirel var. Son filmi dolayısıyla Demirel'in en sevdiğimiz repliklerini paylaşmak istedik: "Açım diyene geber diyemezsiniz.", "MİT gizli saklı işler yapan bir teşkilat değildir.", "Elektriğin komünisti olur mu?", "GAP'ı gaptırmam". Bu hafta vizyona giren diğer filmlerden...

* Meryem Ana: Hz. İsa'nın Doğuşu, Vatikan'da prömiyeri yapılan ilk sinema filmi unvanına sahip. Film ayrıca dindar Amerikalıların düzenlediği MovieGuide film yarışmasında Meryem ve Yusuf'u canlandıran başrol oyuncuları Keisha Castle- Hughes'la Oscar Isaac'a ödül kazandırdı.

* Yanlış Zaman Yolcuları'nın çekimleri bir buçuk yıl sürmüş. Filmin başrol oyuncuları Canan Cemali ve Murat Onur'la yönetmen Aren Perdeci Galatasaray Lisesi'nde aynı sınıfta okumuşlar.

HAFTANIN YILDIZ TABLOSU

AŞKIN KİTABI * * *
GOYA'NIN HAYALETLERİ * *
ÇIK ARAMIZDAN * *
AŞK TARİFİ * *
DAMATI ÖPEBİLİRSİN * *