kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
1970'lerde Seydişehir Alüminyum'un inşaatında çok sayıda Rus çalışmıştı.

Kopya Seydişehir

A.A
Emekli MİT'çi Tekin: Ruslar, Seydişehir'de görev yapacak olan ajanları eğitmek için Moskova'da Seydişehir'in kopyasını kurdu..
Anılarını kaleme alan emekli Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli Yılmaz Tekin, Sovyet gizli servisi KGB'nin yıllar önce Türkiye'ye göndereceği ajanların eğitimi için Moskova yakınlarına, Konya'nın Seydişehir ilçesinin bir benzerini inşa ettiği iddiasında bulundu. Gelecek hafta yayınlanacak "Simitçi'' isimli kitabında Tekin, 1974'ten itibaren Seydişehir Alüminyum Tesisleri'nin inşaatında çalışan Rus mühendislerden bir bölümünün, ajan olduğunu savunarak, bu kişilerin, Moskova'daki kendi kurdukları "Seydişehir'' de eğitildiğini öne sürdü.

TÜRKİYE'DE CİRİT ATIYORLARDI
Tekin, Moskova'nın 15 km. batısındaki "Seydişehir'' in Odintsovo adındaki kentte inşa edildiğini belirtti. Rusların ünlü KGB servisinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de "cirit attıklarını'' kaydeden Tekin, "Onları yoğun bir şekilde izliyorduk, günün 24 saati yetmiyordu'' ifadesini kullandı. Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı da Alüminyum Tesisleri'nin inşaatında ilçeye çok sayıda Rus geldiğini ve uzun süre burada yaşadığını, halkla iç içe olduklarını, çok iyi diyaloglar kurduklarını kaydetti. Halıcı, "Şayet Rus makamları izin verirse, Moskova'daki 'Seydişehir'i bir heyetle ziyaret edip, görmek isteriz'' diye konuştu.
Haberin fotoğrafları