kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Santranç sınıflarında 1 milyon öğrenci var
Üç yıl önce Satranç Federasyonu ile işbirliği yapan Türkiye İş Bankası 400. sınıfını Celal Yardımcı İlköğretim Okulu'nda açtı. Açılışta, Türkiye Şampiyonu Suat Atalık ve Avrupa Şampiyonu eşi Ekaterina Atalık öğrencilerle satranç oynadı. Çift santanca verilen destekten duydukları sevinci dile getirdi. Sınıfların açılmasıyla bu dalı seçen öğrenci sayısı 300 binden 1 milyona yükseldiği, sporcu sayısının da 80 binden 155 bine çıktığı öğrenildi.

Pazar günü 4 ilçede elektrik kesintisi
Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sefaköy'de yapılacak bakım-onarım çalışmaları nedeniyle programlı elektrik kesintisi yapılacak. Gaziosmanpaşa'da 09.00-15.00 saatlerinde arasında Habipler Mahallesi, Pirinçci Köyü Asfalt Boyu Mahallesi, Taşlıburun Mevkisi'nde, Bayrampaşa'da 07.00 - 15.00 saatlerinde Zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesi, Fazılpaşa Caddesi, Fazılpaşa Sanayi Sitesi, Öztoprak Sanayi Sitesi, Ferah Han ve civarında, Avcılar'da 08.30 ile 18.00 saatlerinde Hadımköy Öztiryakiler, Akçaburgaz Mahallesi, Alkent 2000 Evleri'nin tamamı, Sefaköy'de 06.00-15.00 arasında Halkalı Toplu Konut 1. Etap, Yarımburgaz Mahallesi, İkitelli Atatürk Mahallesi'ne elektrik verilemeyecek.

Fatih'te sokakta iftar yemeği
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yedikule Gençağa Sokağı'nda kurulan masalarda sokak sakinleriyle iftar yaptı. Sokak iftarı için duyurular ramazan ayının ilk gününden itibaren yapıldı. Akşam saatlerine doğru sokağa 125 masa ve 500 sandalyenin konulmasından sonra belediyenin iftarlık yemekleri getirildi. Fatih Belediyesi'nin ramazan ayı boyunca etkinliklerinde fasıl müziği yapacak olan 4 kişilik Fasıl Grubu da iftar öncesinde Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Bu sırada bazı sokak sakinleri de kendi masalarını kapılarının önüne çıkararak iftar sofrasına katıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bunun ilk sokak iftarı olduğunu belirterek, sokak iftarlarını yaygınlaştırmayı ve başka yerlerde de yapmayı planladıklarını söyledi.

Wöber: Taksim Sahnesi'ni arayacağız
İstanbul Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Osman Wöber, yerine alışveriş merkezi yapılacak olması nedeniyle Taksim Sahnesi'ni tahliye ettiklerini anımsatarak, "Taksim Sahnesi, İstanbul'daki tek orta ölçekli sahneydi, bunun eksikliğini yaşayacağız'' dedi. Wöber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taksim Sahnesi'ni, mal sahibi şirketin mahkeme kararı ile geçen ay tahliye ettiklerini anlattı. Yıllar yılı sayısız oyuna ev sahipliği yapan İstanbul'daki çok önemli bir gösteri alanını kaybettiklerini belirten Wöber, oyunlarını Oda Tiyatrosu, Aziz Nesin Sahnesi, Büyük Salon ve Cevahir Sahnesi'nde sergileyeceklerini bildirdi. Salon yetersizliği ve taşınamayacak dekorlar nedeniyle bazı oyunları kaldırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Wöber, bütün sanat alanlarının alışveriş merkezlerinin içinde olmasından çok rahatsızlık duyduğunu ifade etti.