kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu..

Kanserin düşmanı Linghzi'ye büyük ilgi
Uzun yaşamın sırrını vaat eden ve anti kanser özelliği taşıdığı belirtilen 'Linghzi Mantarı' adlı bitkisel ilacın Türkiye'de kullanımı hızla yayılıyor. Kalp - damar hastalıklarının tedavisinde kullanılan 'Linghzi Mantarı'nın dolaşımı güçlendirip, kan yağları miktarını azalttığı ve trombositlerin kümeleşmesini önlemekte yardımcı rol oynadığı belirtildi. Araştırmaların Linghzi'nin sinir sistemi üzerine yatıştırıcı etkisi olduğunu da ortaya koyduğu kaydedildi. Japonya'da fareler üzerinde yapılan bir araştırmada da Linghzi mantar özü sayesinde hastalıklı tümörlerde yüzde 50 gerileme gözlendiği belirlendi. "Linghzi Mantarı" konusunda daha fazla bilgi www.bitkiseleczane. com adresinden edinilebiliyor.

10 aylık bebeğin ciğerinde çim bitti
Çin'de nefes alamama sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan 10 aylık bebeğin akciğerlerinde çim yetiştiği ortaya çıktı. Dahe Daily adlı gazetede çıkan habere göre, Zhoukou bölgesinde yaşayan 10 aylık bebek solunum sorunu nedeniyle ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Teşhis koyamayınca küçük bebeği akciğerlerine bakmak için acil ameliyata alan doktorlar gözlerine inanamadı. Çünkü sağ akciğerde 3 santim uzunluğunda çim yetişmişti. Çinli doktorlar, "Ailesinin söylediğine göre bahçede çimleri yutmuş olabilir. Ardından da akciğerde kalan parçalar büyümüşler" dedi.

Üç çocuğunu dolaba koyup ateşe verdi
Teksas eyaletinde eşiyle kavga eden Alysha V. Green isimli bir anne 3 çocuğunu dolaba koyup ateşe verdi. 3-5 ve 7 yaşında olan 3 kız kardeşten en küçüğü dün hayatını kaybetti. İsimleri açıklanmayan küçük kızların en büyüğü, olay günü annelerinin kendilerine seslendiğini ve dolaba girmelerini istediğini söyledi. Daha sonra annelerinin üzerlerine yanan bir tişört fırlatıp kapıyı kilitlediğini söyledi. 29 yaşındaki anne de yanıklar nedeniyle hastaneye kaldırılırken, olayı küçük kızların çığlıklarını duyan bir komşunun polise bildirdiği belirtildi.

Çocuk tecavüzcüsü için 421 yıl hapis çıktı
14 yaşındaki bir kızı kaçırıp evinin bodrumunda bir hafta boyunca tecavüz eden Amerikalı sanığa 421 yıl hapis cezası verildi. Hakim Judge G. Thomas, çarşamba günü kararı açıklarken, sanık Vinson Filway'a (37) "Bu toplumun bir ferdi olmayı hak etmiyorsun" dedi. Tecavüze uğrayan kız mahkemeye katılmazken, ifadesini annesi okudu. Kız hâkimden, "Saldırgana olabildiğince uzun bir ceza verin" talebinde bulundu. Geçen yıl Kershaw County bölgesinde meydana gelen olaydan sonra talihsiz kız hâlâ psikolojik tedavi görüyor.