kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı İRAN'LA İLİŞKİ KOLAY KESİLEMEZ... Başbakan, ABD'nin İran'la enerji ilişkisini gözden geçirmesini istemesine ilişkin olarak enerjide dışa bağımlı ülkenin bu kadar rahat 'ilişkimi kesiyorum' diyemeyeceğini söyledi.

Dışa bağımlı gerekirse zam yapılır

ANKARA
Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan enerji zirvesinde gündeme gelen elektrik zammı konusunda, "Böyle bir şey olursa hükümet sözcümüz açıklar" dedi. Erdoğan, dışa bağımlı konularda gerekirse zam yapılacağını da söyledi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için dün New York'a giden Erdoğan hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Nicholas Burns ile görüşmesinde, İran ile doğalgaz anlaşmasının gözden geçirilmesi konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine Erdoğan, "böyle bir talep olmadığını" belirtti. Türkiye'nin doğalgaz konusundaki en önemli iki kaynağının Rusya ve İran olduğunu anımsatan Erdoğan, "Elektrik enerjisinin yüzde 52'sini doğalgazdan elde eden bir Türkiye'de kalkıp da bu kadar rahat, 'ben doğalgaz ilişkimi bu ülkelerle kesiyorum' deme imkanımız söz konusu olamaz" dedi. Erdoğan, elektriğe zam yapılacağına ilişkin haberlerin sorulması üzerine de, "Oranları kim söyledi?'' diye sordu.

'İSTİHBARATINIZ İYİ ÇALIŞIYOR'
Gazetecilerin "Alınan bilgiye göre'' ifadesi üzerine Erdoğan, "İstihbarat teşkilatları maşallah iyi çalışıyor'' diyerek, şunları söyledi: "Gündemimde böyle bir şey yok. Böyle bir şey olursa Bakanlar Kurulu toplantısından sonra hükümet sözcümüz açıklamayı yapar, onun dışında kimse elektriğe zammı ilan edemez. Zam yapılacaksa vakti geldiğinde konuşuruz, kararını veririz ve açıklarız. Hiç kimse spekülasyon yapmasın. Hele hele dışa bağımlı olduğumuz konularda yapmamız gerektiği anda bu zammı yapmak durumundayız."