kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Garanti ile çevre ülkelerde büyümeyi planlıyoruz'

GE International CEO'su Beccalli-Falco, Garanti Bankası ile işbirliği çerçevesinde Romanya ve Ukrayna'nın öncelikli olduğunu söyledi..
GE International Başkanı ve CEO'su Falco, Garanti Bankası ile olan işbirlikleri çerçevesinde büyüme planlarında Romanya ve Ukrayna'nın önde olduğunu söyledi Dünyanın en büyük şirketler grubu General Electric'in (GE) international başkanı ve CEO'su Ferdinando Beccalli-Falco, Garanti Bankası'yla Romanya ve Ukrayna'da büyümek istediklerini söyledi. CNBCe'nin sorularını yanıtlayan Falco, "Garanti'yle birlikte biz yeni birtakım mali kuruluşları oluşturacağız. Diğer mali kuruluşlarla birleşme çerçevesinde bu olabilir. Yeni kuruluşların ortaya konarak Garanti ve GE'nin kapasitesinin genişletilmesi söz konusu olacak. Romanya ve Ukrayna modern bankacılık ve mali hizmetler ürünlerine ihtiyaç duyuyor. Garanti ve biz bu fırsatı sunabiliriz" dedi. Garanti'deki paylarını artırmayı düşünmediklerini belirten Falco, "Garanti ile çok iyi bir işbirliğimiz var. Türkiye'de yeni bir satın alma ya da birleşme yok" dedi. Enerjinin her alanında tedarik sağlayabileceklerini kaydeden Falco, Türkiye'de nükleer sektör işine önde gelen gruplardan biriyle girmek istediklerini ifade etti. Görüşmelerin sürdüğünü belirten Falco, "Nükleer teknolojinin ortaya konması için pek çok ortağa ihtiyaç var. Bütün kaynakları pek çok açıdan ortaya koymanız lazım. Nükleer konusunda biz Türkiye'de bir şeyler yapmak istiyoruz" dedi. Elektrik dağıtımında daha küçük bir tedarikçi olabileceklerini ifade eden Falco, su yatırımları konusunda da Türkiye'de görüşmeler yürüttüklerini açıkladı.

'BU YIL YÜZDE 25 BÜYÜYECEĞİZ'
Beccalli-Falco, Türkiye ile ilgili kısa vadede yeni bir büyük yatırım planları olmadığını belirterek, "En büyük yatırımımızı tüketici finansmanı alanında yaptık. Bu anlamda Garanti ile işbirliği var. En büyük yatırımlarımız bu alanda olabilir" dedi. Türkiye'de büyümeye devam ettiklerini ifade eden Falco, bu yılı yüzde 25'lik bir büyüme ile kapatmayı planladıklarını kaydetti.