kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bernanke'nin açıklamaları borsalardaki yükselişi kesti

Furkan ALP EKONOMİ
Önceki gün Fed'in faiz müdahalesi ardından rekor seviyelerde yükselen dünya borsaları dün yeniden tersine döndü. İMKB-100 Endeksi dün yüzde 0.63 geriledi..
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) salı günü faiz oranlarını 0.50 puan indirmesiyle önceki gün moral bulan ve zıplayan dünya borsaları dün kâr satışları ile karşılaştı. Ancak bu kâr satışlarına bahane de Fed Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamaları oldu. Bernanke'nin açıklamalarının "Faiz indiriminin devamı gelmeyebilir" şeklinde yorumlanması borsalarda kayba neden oldu. Alman Deutsche Bank'ın üçüncü çeyrek zarar edebiliriz açıklaması ile Avrupa borsaları düştü. Londra Borsası % 0.5 değer kaybederken, Paris Borsası % 0.68 ve Frankfurt Borsası ise % 0.25 düştü.

FED 7 MİLYAR DOLAR AKITTI
Fed'in indirim kararı ile en çok değer kazanan borsa unvanını alan İMKB-100 Endeksi ise kar satışlarına sahnea oldu. Avrupa borsalarının kayıplarını uzlayan İMKB-100 Endeksi dün yüzde 0.63 geriledi. Borsa dün 341 puan düşerek, 53 bin 543 puana düştü. Borsada işlem hacmi ise 2 milyar 102 milyon YTL olarak gerçekleşti. ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin finans piyasalarında yaşanan son gelişmelerin ekonomik görünüm üzerindeki belirsizliği artırdığını belirtmesi ile ABD vadeli işlemler borsaları kayıplarını artırdı. ABD'li Goldman Sachs ve Bear Sterns'ün ise beklenilen doğrultuda kar rakamları açıklaması ve Fed'in piyasalara 7 milyar dolar nakit vereceğini bildirmesi ile ile borsalar bir miktar kayıplarını azalttı. Dolar dün 1.2320-1.2350 YTL arasında işlem gördü. 6 Mayıs 2009 tarihli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi yüzde 16.91'e çıktı.
Haberin fotoğrafları