kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tekfen, % 30'unu halka açıyor

RAHİM AK
Müteahhitlik ve tarımsal sanayinin önde gelen holdinglerinden olan Tekfen Grubu İMKB'ye başvurarak yüzde 30 oranında halka arz gerçekleştirmek istediğini bildirdi..
Tekfen Holding, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na halka açılmak istediğini bildirdi. Holding sermayesinin yüzde 30'unu halka açmak istediğini borsaya iletti. 1956 yılında Ali Nihat Gökyiğit, Feyyaz Berker ve Necati Akçağlılar'ın kurduğu Tekfen bünyesinde 41 şirket, 9 iştirak, 8 ortaklık bulunuyor. 15 bin çalışanı bulunuyor. Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner daha önce basına yaptığı açıklamada halka arz geliri ile rafireni kuracaklarını belirtmişti. Öner, "150-200 milyon dolarlık bir arzdan söz ediyoruz. Bu gelirle Ceyhan'da bir petrol şirketi ile ortaklaşa rafineri kurup işletmeyi planlıyoruz" demişti.

BANKA SATILMIŞTI
2006 yılını 1 milyar 250 milyon dolar ciroyla tamamlayan holding beş yılda cirosunu 2 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyor. Holding bir süre önce sahibi olduğu Tekfenbank'ın çoğunluk hissesini Yunanlı EFG Bank'a 182 milyon dolara satmıştı. Başkan Öner ayrıca Türkiye'de nükleer santral kurma aşamasında büyük bir konsorsiyumun içinde pay almak istediklerini belirtmiş 3. köprü gibi büyük projelere de talip olduklarını kaydetmişti.

İŞİ MÜTEAHHİTLİK
Tekfen daha fazla, müteahhitlik ve tarımsal sanayi holdingi olarak faaliyetini sürdürüyor. Holding çok sayıda ülkede değeri 2 milyar doları bulan kuvvet santralleri, rafineriler, boru hatları, kara ve deniz terminalleri, petrol platformları, gübre fabrikaları ve otoyollar inşa etti.
Haberin fotoğrafları