kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Mersin, gemi yükleme boşaltmada İzmir'i geçti"

Akfen Başkanı Akın, MIP'nin Akdeniz'deki limanlara talip olacağını söylerken, "Mersin, gemi yükleme boşaltmada İzmir'i geçti" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Mersin, gemi yükleme boşaltmada İzmir'i geçti"
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mersin International Port'un (MIP), bir süre sonra Akdeniz'deki bir çok limanın işletmesine talip, Akdeniz'de liman operasyonları olan 'bölgesel bir güç' olacağını bildirdi. Akın, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) dergisine yaptığı açıklamada, Akfen'in Türkiye'de ilk doğalgaz işi yapan firma olmak gibi birtakım özelliklerinin bulunduğunu hatırlatarak, bu özellikler sayesinde de ülkenin gelişimine katkı sağlandığını söyledi. Geçtiğimiz aylarda devrini gerçekleştirdikleri Mersin Limanı'nda eskisine nazaran daha fazla işçi istihdam edileceğini anlatan Akın, mevcut ekipman ve kalifiye insan gücüyle doğrudan orantılı olan iş hızı konusunda da eksikleri tamamlayarak, işleri hızlandırdıklarını belirtti.

AKDENİZ LİMANLARINA TALİP
Akın, "Mersin Limanı her geçen gün daha ileriye gidecek" şeklinde konuştu. Mersin Limanında öncelikli olarak yatırımlara ağırlık verdiklerini ve eksikleri tamamladıklarını anlatan Akın, şöyle devam etti: "Mersin International Port (MIP), bir süre sonra Akdeniz'deki birçok limanın işletmesine talip, Akdeniz'de liman operasyonları olan, bölgesel bir güç olacak. İsmimizi Mersin International Port olarak koymamıza karşın, bir süre sonra (Mediterranean International Port) olarak anılacak. MIP olarak çalışmalarımızı büyütüp, çeşitlilik oluşturacağız. Yani Mersin, MIP ile gurur duyacak. Daha önceki açıklamalarımda Mersin gemi duldurup boşaltma anlamında ilk kez İzmir'i geçecek demiştim. Nitekim, limanı devralmamızdan 3 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen şimdi görüyoruz ki, temmuz ayı rakamları itibariyle gemi yükleme boşaltmakta İzmir'i geçtik." Hamdi Akın, ayrıca bu sonuçların 'kendilerine yine de yeterli' gelmediğini dile getirerek, hedeflerinin hem yurtiçi anlamında hem de bölgesel anlamda daha da büyümek olduğunu da sözlerine ekledi.