kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'2008 yılında, altı yeni Koçtaş daha açacağız'

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, yıl sonuna kadar Mersin, Eskişehir, Alanya ve Ankara'da 4 mağaza açacaklarını söyledi..
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 2008 yılında 6 yeni Koçtaş mağazasıyla Türkiye'nin değişik noktalarına hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Yeni yerine taşınan Koçtaş'ın İzmir Balçova mağazasının açılış töreninde konuşan Mustafa Koç, "Koçtaş, 2005 yılından bu yana çok hızlı büyüme süreci yaşıyor. 2007 yılında İzmit ve Bursa mağazalarını açtık. Yıl sonuna kadar Mersin, Eskişehir, Alanya ve Ankara'da 4 yeni mağaza açacağız. 2008 yılında 6 yeni mağazayla Türkiye'nin değişik noktalarına ulaşma stratejimiz sürecek'' dedi.

YENİLİĞİN ADRESİ İZMİR
1996 yılında ev perakendeciliği sektörüne adım attıktan sonra mağazalaşma sürecine İzmir Bornova'da açtıkları mağazayla başladıklarını anlatan Koç, tüm yenilikler için ilk adreslerinin İzmir olduğuna işaret etti. Yeniliğe açık, modern bakışa sahip bir halka sahip İzmir'in, kaliteli hizmet verme iddiasındaki tüm kuruluşlar için önemli bir sınav yeri olduğunu söyleyen Koç, küresel oyuncu olma yolunda ilerlerken yarattıkları istihdam ve bölgesel gelişime yapılacak her katkıyı önemsediklerini ifade etti. Koç, müşteriye daha yakın olabilmek amacıyla Koçtaş'ta yeni bir kurum kimliği ve bunu simgeleyen yeni bir logo oluşturduklarını sözlerine ekledi.

5 YILDA 68 MAĞAZA HEDEFİ
Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ticaret hayatında Koç Grubu'na ait bir şirketin bayiliğini yürüttüğünü, bu nedenle kendisini de Koç Ailesi içinde gördüğünü söyledi. Kocaoğlu, Koç Holding'in global pazarlarda elde ettiği başarıların Türkiye'deki herkes gibi kendisini de gururlandırdığını kaydetti. Mağazanın açılışını Koç, Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş birlikte yaptı. Koçtaş'ın 2007 Ocak-Ağustos döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 50, müşteri sayısını yüzde 41, mağazalarındaki satış alanını yüzde 18 ve personel sayısını da yüzde 28 artırdığı belirtildi. 5 yıllık planda Koçtaş'ın 68 mağazaya çıkma hedefinin bulunduğu kaydedildi. Eski mağazanın 500 metre ilerisinde kurulan yeni Balçova mağazasının, satış alanını yüzde 50, otopark alanını ise 3 kat artırdığı ifade edildi.