kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK'ya kış operasyonu

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Şırnak, Siirt ve Hakkari'nin kırsal kesiminde terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı geniş çaplı operasyon devam ediyor. Teröristleri çembere alan güvenlik güçleri, Şırnak'ta 1 teröristi yaralı yakaladı.

Bölgede güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyon, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde yoğunlaştı.

Kobra ve süper kobra helikopterlerinin havadan destek verdiği operasyonda, örgütün kış üslenmeleri önleniyor. Teröristlerle zaman zaman sıcak temas kuran güvenlik güçleri, örgüte ağır darbeler vuruyor. Bölgedeki çatışmalarda, çok sayıda teröristin öldürüldüğü belirtiliyor.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde 19 Eylülde saat 08:50'de 5 teröristin öldürülmesi sonrası, bölgede yapılan arazi arama faaliyetinde, 1 terörist yaralı yakalandı.

Operasyonlar karşısında köşeye sıkışan teröristler ise çareyi yollara ve araziye mayın döşeyerek kaçmakta buluyor. Van'ın Çatak ilçesi Narlı ve Dalbastı köyleri yol ayrımında bir patlama meydana geldi.

Olay yerinde yapılan incelemede, asfaltın altına daha önceden yerleştirildiği tespit edilen patlayıcının infilak etmesi sonucu, yol üzerinde 85 cm derinliğinde ve 250 cm genişliğinde bir çukur oluştu. Olayda can ve mal kaybı meydana gelmedi.

TERÖRİSTLERİN SIĞINAKLARI BELİRLENİYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 3 mağara içerisinde; bir adet tuzaklanmış el bombası, bir Kaleşnikof şarjörü ve 350 kilogram muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bitlis'in Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış, 3 kilogram patlayıcı maddeden oluşan düzenek bulundu. Bulunan düzenek yerinde imha edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde de, terör örgütü mensuplarınca araziye döşenen tuzaklanmış patlayıcı madde infilak etti. Olayda can ve mal kaybı meydana gelmedi.

TERÖRİSTLER ASKERİ BİRLİKLERE EYLEM YAPACAKTI


Hakkari'de teröristler tarafından bir aracın yakılıp şoförünün öldürülmesi olayıyla ilgili dikkat çekici bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanlığı, olayda teröristlerin askeri birliklere eylem yapacağının değerlendirildiğini bildirdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, 18 Eylül tarihinde saat 15:30'da terör örgütü mensupları tarafından yol kesilerek bir vatandaşın hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili yapılan açıklamada, "Yolun kesilmesi ve aracı kullanan vatandaşın bir grup terörist tarafından meşgul edilmesi esnasında, bir başka terörist tarafından araca patlayıcı madde yerleştirildiği, araca konulan patlayıcının erken patlaması sonucu vatandaşın hayatını kaybettiği belirlendi.

Patlayıcı madde yerleştirilen aracın, askerbirliklere malzeme götüren bir firmaya ait olması nedeniyle, teröristlerin askerbirliklere yönelik eylem yapmayı planladıkları değerlendirilmiştir. Ayrıca, olay bölgesinde yapılan aramada, 10 kilogram patlayıcı madde ve bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği bulunmuştur." denildi.

CHA