kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Biz işimizi yapıyoruz'

Nergiz DEMİRKAYA ANKARA
Yeni anayasa taslağı konusunda, "İşlerine baksınlar" diyen Erdoğan'a sert çıkan rektörler, Erdoğan'ın "herkesi kucaklayacağız" sözüyle çeliştiğini savundu..
Yeni Anayasa taslağına karşı çıktıkları için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "İşlerine baksınlar" dediği üniversite rektörleri tepkili. Başbakan'ın açıklamalarının "Herkesi kucaklayacağız" sözüyle çeliştiğini belirten rektörlerin açıklamaları şöyle:

* Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın: Üslup olarak hiç nazik değil. Bu üsluba alışkınız, ancak yakıştıramıyor, üzülüyor ve kınıyoruz. 'Bizim de sözümüz olmalı' diyerek, türbana endekslenen anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerimizi açıkladık. İşimizi yapıyoruz. İşimizi de iyi yapıyoruz.

* Prof. Dr. Ural Akbulut (ODTÜ): Bu anayasa 70 milyonun anayasası olacak. Hepimizi tek tek ilgilendiriyor. Rektör dışında vatandaş olarak da ilgilendiriyor. Yönetmeliklerimizde, türban dini simge ve üniversiteye girilemez deniyor. Burada yapılacak değişiklik üzerine görüş bildirdik.

"REKTÖRLER HARİÇ"
* Prof. Dr. Ferit Bernay (19 Mayıs):
Açıklamalarımız doğru ve yerinde. Başbakan'ın yaklaşımı, 'Bütün ülkedeki herkes bu anayasayı tartışsın, ama rektörler hariç' demeye geliyor. Uzun süredir akademik camiayla ilgili ağır bir üslubu var. Bütün toplumu kucaklayacağız söylemi ile çelişiyor.

* Prof. Dr. Şener Oktik (Muğla): Rektörler Komitesi bildirisinin sonuna kadar arkasındayız. İçerikle ilgili bir şey söylemedik. 'Yöntem demokratik değil' uyarısında bulunduk. Bizim işimiz eğitim-öğretim ama Türkiye'yi ilgilendiren her şey de bizim işimiz.

* Prof. Dr. Tahsin Kesici (TOBB): Herkes fikrini açıklar. O da Başbakan'ın fikri. Bildiri ile üniversiteler görüşünü ortaya koydu. Farklı görüşler ifade edilebilir, ancak anayasa gibi önemli bir konuda mutlaka diyalog kurulmalı.