kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ne dediler?

'Konu başkası olsa işlem yaparlardı'
Yücel Sayman-Eski İstanbul Barosu Başkanı: "Düşünce özgürlüğü açısından bakınca hiçbir sözün soruşturma konusu yapılmaması gerekir. Bu işin sanatsal tarafını, siyasi içeriğini ve söyleyenin yazanın kişiliğini düşünce yapısını tartışırsınız ama suç unsuru olarak cezalandırmayı da hiçbir zaman savunmadım. İnsanlar hangi görüşü, neyi söylerse söylesinler özgürdür. Ama hukuk açısından başka suçu övmeye yönelik bir unsur olsaydı ya da konu Hrant Dink değil de başkası olsaydı savcılar çoktan harekete geçerdi."

'Türkü cinayete teşvik ediyor'
Kazım Bayraktar-Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı: "Son iki yılda çok büyük milliyetçi kışkırtma dalgası yaşıyoruz. Bu öyle bir düzeye geldi ki açıktan şarkı ve türküyle insanlar hedef gösteriliyor. Suçlular övülüyor. Cinayet teşvik ediliyor. Devletin yasaları ve hukuk hiçe sayılıyor. Suç ve suçlular övülüyor. Buna düşünce özgürlüğü denemez. Türküdeki ırkçı söylem çok yakın ve açık bir tehlikenin içinde olduğumuzu gösteriyor. Yargı ve savcılar bu tür cinayetleri engellemek için mutlaka harekete geçmeli."

İHD'den Türüt için boykot çağrısı
Reyhan Yalçındağ-İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı: "Suç duyurusu bile olmadan hem bu klip hem de sözleri nedeniyle savcıların harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü cinayeti teşvik eden sözler ve görüntüler var. TCK bugüne kadar hep düşünceleri açıklayan muhalif isimlere 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' gibi gerekçelerle uygulandı ama cinayeti teşvik edenlere uygulanmıyor. Sanat, barışın ve hoşgörünün dilidir ama bu şarkı cinayete teşvik ediyor. İsmail Türüt'ün kasetleri boykot edilmeli. Herkesi demokratik tepki göstermeye çağırıyoruz."