kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

3 ayda, bin 'seçim kaçağı'

Yalçın BEL İSTANBUL
Tuzla'da seçim zamanı birkaç kaçak binaya göz yumulunca kaçak inşaat sayısı 3 ayda bini buldu. Yıkım kararı üzerine de, çatışma çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
3 ayda, bin 'seçim kaçağı'
İstanbul Tuzla'da, seçim dönemini fırsat bilip kaçak bina yapan birkaç vatandaşa belediyenin ses çıkartmadığını gören mahalleli, 17 yıllık imar yasağını delerek 3 ayda yaklaşık bin inşaat yaptı. Geçtiğimiz gün belediyenin Mimar Sinan ve Şifa mahallelerinde 6 kaçak binayı yıkmak istemesi üzerine ise, mahalleli ile polis arasında çatışma çıktı.

50 KİŞİYE GÖZALTI...
Barikat kurup molotof kokteylleriyle çevreyi ateşe veren mahalleli, araç ve binalarda hasara yol açarken, olaylara 500 polis müdahale etti. 50 kişinin gözaltına alındığı olayların başlangıcı ise, seçim öncesini fırsat bilerek kaçak yapılan 3 binaya belediyenin ses çıkarmaması olarak gösterildi. Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Zülfü Erdoğan, 15 Haziran'da bölgede 17 yıldır olan imar yasağının seçimlerin fırsat bilinerek delindiğini kaydederek şöyle konuştu: "Ben olayı Tuzla Belediyesi'ne bildirdim. Belediye görevlileri gelerek 'İnşaat Tadil Tutanağı' düzenleyip ayrıldı. Ev yapmak isteyen vatandaş yıkım olmadığını görünce inşaata başladı. Sayı, bir iki derken, binlere ulaştı. Kaçak inşaatlar vatandaşın kendi tapulu arazisi üzerine yapılıyor. Bunlar gecekondu değil."

17 YILDIR ÇÖZÜM YOK
İki mahallenin 17 yıldır imar sorununun çözülememesi nedeniyle olayların bu noktaya geldiğinin altını çizen Erdoğan şöyle devam etti: "17 yıldır 5 tarlanın imarı çıkmaz mı? Kentsel dönüşüm çerçevesinde bu bölgede TOKİ ve KİPTAŞ'ın projeleri var. Burada arsalar 140 ile 250 metrekare arasında değişiyor. Bu bölgelerin imarı yüzde 25. Adam 140 metrekare arsasına 20 metrekare ev mi yapsın?" Bu arada bağımsız milletvekillerinden Ufuk Uras ve Sebahat Tuncel de olaylı yıkımda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.