kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dink cinayetini öven klibe büyük tepki

Zülfikar ALİ AYDIN MERKEZ
Hrant Dink sanıklarını övdüğü öne sürülen türküyü severek okuduğunu söyleyen İsmail Türüt "Kliple ilgim yok" dedi. Ozan Arif ise "Hepimiz Ermeniyiz sloganı da sorgulanmalı" diye konuştu..
Ülkücü camianın popüler şarkıcısı ve söz yazarı Ozan Arif'in sözlerini yazıp İsmail Türüt'ün seslendirdiği türkü, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil sanıklarını övdüğü gerekçesiyle tepki çekiyor. Türkü için takma isimle hazırlanan bir klip de video paylaşım sitesi YouTube'da da yayınlandı. İki hafta yayınlanan klibin dün akşam kaldırıldığı öğrenildi. Karadeniz görüntülerine yer verilen klipte Dink cinayeti sanıkları O.S. ve Yasin Hayal'in farklı resimleri ekrana geliyor. "Vatanı satsa bir kişi anında biter işi" sözlerinden hemen sonra Hrant Dink'in öldürüldükten sonraki görüntülerine yer verilen klipte MHP Samsun İl ve İlçe Teşkilatları'na ait binalar olduğu ileri sürülen bina görüntüleri de yer alıyor. Türküdeki "Ermenici olmayın" sözlerinin hemen ardından ise Dink'in cenazesinden fotoğraflar gösteriliyor. Klipte ayrıca Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zülfü Livaneli, Selda Bağcan, Bülent Arınç, Ahmet Kaya gibi isimler de hedef haline getiriliyor. Olay klip "TRKim- Cek" takma adıyla YouTube adlı video paylaşım sitesine konuldu. Sitede daha önce "Ülkücüyüz ölene kadar" başlığıyla yayınlanan görüntülerde de 'TRKimCek'in adı kullanılmıştı. Bu görüntülerde aynı zamanda "Bahçeşehir Üniversitesi'nden Çarşamba Ekibi" adına yer verilmişti.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'
Klip dün yoğun ilgi nedeniyle bloke oldu ve izlenemedi. Tepkileri üstüne çeken İsmail Türüt, "Ben Karadeniz'de oynanan oyunlara dikkat çekmek istedim. Sözleri severek okudum. Kliple ilgim yok" dedi. Türkünün sözlerini Türüt'ün isteği üzerine yazdığını söyleyen Ozan Arif ise "Klipten haberimiz yok. İnternet kuşlarından birinin yaptığı bir şey. Bu eserin sözleri benim. Ben bu sözlerin, her kelimenin her satırın arkasındayım" dedi. "Dink'in öldürülmesine üzüldüm" diyen Arif, şöyle devam etti: "Ancak 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganlarının da sorgulanması lazım. Cinayetle şiirin özdeşleştirilmesinin anlamı yoktur."
Haberin fotoğrafları