kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tuzak seçim bugün

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Yunanistan lideri Karamanlis, muhalefeti hazırlıksız yakalamak için erkene aldığı genel seçimde bugün büyük sınav verecek. Anketlere göre Papandreu ile destekleri başa baş..
Komşuda üç buçuk yıldır başbakanlık görevi yapan Kostas Karamanlis'in ağustos ayı ortasında ilan ettiği erken seçim bugün gerçekleşiyor. Muhalefetteki PASOK'un anketlerde aradaki farkı kapatmaya başlaması üzerine onları hazırlıksız bir anda yakalayıp yenmek için erkene aldığı seçimin sonucu kestirilemiyor. Başa baş girilen son düzlükten sonra sonucu küçük partiler belirleyecek. Karamanlis'in en büyük rakibi, Yorgo Papandreu liderliğindeki PASOK. Kimin iktidara gelebileceğini bir anlamda "belirleyecekler" ise sol ittifak partisi Syriza, komünist KKE ve aşırı milliyetçi LAOS...

EV KADININA MAAŞ 'GOLÜ'
Sandıklar bugün saat 19.00'da kapanacak. Resmi olmayan sonuçlar da oy kullananlara sorularak yapılan anket (exit poll) yöntemiyle hemen ardından açıklanmaya başlayacak. Saat 23.00 sularında ise 300 sandalyeli meclisteki dağılım netleşecek. Muhalefete erken seçimle "tuzak kuran" Karamanlis'in evdeki hesabı çarşıya uymadı. Ülkeyi kavuran orman yangınları ağır can ve mal kaybına yol açınca PASOK'tan yana sesler yükseldi. Karamanlis hükümeti derhal maddi yardım dağıtmaya başladı ancak yine de imajında oluşan hasarı tam anlamıyla onaramadı. Papandreu'nun seçimden önce hükümet programını açıklaması ve sigortasız ev kadınlarına 550 Euro maaş vaat etmesi onu 1-0 öne geçirdi!


5 milyon 77 bin kadın seçmen sayısı

4 milyon 746 bin erkek seçmen sayısı

495 bin ilk kez oy verecekler

%3 partiler için seçim barajı