kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Satırla kestim, çiğ çiğ yedim, pişman değilim

ENİS YILDIRIM
Mamak çöplüğünde öldürdüğü Cafer Er'in etini yiyen zanlı Özgür Dengiz, "Tanrı beni insanları cezalandırmam için görevlendirdi" dedi..
Mamak çöplüğünde öldürdüğü Cafer Er'in cesedini parçalayan ve parçaladığı etleri evindeki buzdolabında saklayan Özgür Dengiz, emniyete verdiği ifadelerinde de tüyler ürpertti. Katil zanlısı, Er'in cesedinden bazı parçaları satırla keserek çiğ çiğ yediğini itiraf etti. Ankara'da akıllara durgunluk veren olay Mamak çöplüğünde ortaya çıktı. İşsiz 27 yaşındaki Özgür Dengiz, çöplüğün yakınında aracının içinde alkol alan belediyeden emekli Cafer Er'i emekli başçavuş babası Satılmış Dengiz'in silahı ile öldürdü. Cesedi otomobilin arka koltuğuna koyduktan sonra, satırla ayırdığı bazı parçaları çiğ çiğ yiyen Dengiz, etin bir kısmını da poşetleyerek ailesiyle birlikte yaşadığı evinin buzdolabına koydu. Ancak katil zanlısı Dengiz, cinayeti işlediği yerde cep telefonunu unutmuştu. Cep telefonunun 3 ay önce öldürülen Sedat Erzurumlu'ya ait olduğu belirlendi. Dengiz, öldürdüğü Erzurumlu'nun cep telefonuna, kendisine ait SİM kartı takmıştı. Kartta inceleme yapan polis, zanlı Dengiz'in adresini saptadı. Dedektifler, zanlıyı evdeki etler ve suç aletleriyle birlikte yakaladı. Sorgulanan zanlı Dengiz, yaptığından pişman olmadığını söyledi ve "Yakalanmasaydım öldürmeye devam edecektim" dedi. Dengiz şunları anlattı: "Öldürdüğüm kişinin başına iki el ateş ettim. Öldükten sonra arka koltukta kestim. Çığ eti bölüp biraz yedim. Gerisini de eve götürdüm. Buzdolabına koydum. Duş aldım, uyurken beni polisler aldı. Artık cezaevine gireceğim ve günah işlemekten kurtuldum. Tanrı beni insanları cezalandırmak için görevlendirdi."

ÜÇÜNCÜ CİNAYET GİRİŞİMİ
Sedat Erzurumlu'yu nasıl öldürdüğünü de anlatan Özgür Dengiz, "Bilgisayarcı arkadaş ile yaklaşık bir saat görüştükten sonra silahım ile kafasına ateş ettim. Bilgisayarını ve cep telefonu alarak kaçtım" dedi. Seri katil Dengiz'in çöplükte üçüncü bir cinayet girişiminde daha bulunduğu, çöplükte 8 el ateş ettiği Abbas İnan'ı karnından ve yüzünden yaraladığı ortaya çıktı.

HAPİSTEN AFLA ÇIKMIŞ
1997'de arkadaşını öldüren Dengiz, 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasını çekmekteyken kamuoyu tarafından "Rahşan affı" diye bilinen aftan yararlanan Dengiz'in 3.5 yıl sonra tahliye olduğu belirlendi. Dengiz aftan yararlanıp çıktığında tahliyesine 3 ay vardı.
Haberin fotoğrafları