kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP hakkında soruşturma

Yeni Haber
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Güneydoğuda kimyasal silah kullandığı'' iddiasında bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) hakkında soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, DTP yöneticilerinin geçtiğimiz günlerde söz konusu iddiayı ortaya atmaları üzerine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı parti yöneticilerinin açıklamalarını incelemeye aldı.

Başsavcılık, soruşturma sonunda hukuki bir değerlendirme yaparak, açıklamaların parti tüzel kişiliği açısından herhangi bir sorumluluk getirip getirmeyeceği hakkında karar verecek.

Başsavcılık, DTP Grup Başkanvekili Ahmet Türk'ün, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği resepsiyona davet edilmemesi ile ilgili olarak yaptığı "Hep ağızdan düşürülmeyen bölücülük kelimesi aslında kimin tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Halkın iradesiyle oluşan Parlemanto'ya yönelik ayrımcılık yapılmasını protesto edin, bize öteki gibi davranılmasına izin vermeyin" sözleriyle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Başvuruda, Türk'ün bu açıklamasıyla ilgili herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı ve varsa açılan bir soruşturmanın sonucunun kendilerine bildirilmesini talep etti.

SEBAHAT TUNCEL

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in Batman'da yaptığı konuşma ile ilgili de inceleme başlattı.

Tuncel bir süre önce, Batman'da bir toplantıda "Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin. Hiçbir Kürt bunu demez" demişti.

Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı göndererek, bu sözlerle ilgili olarak Tuncel hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Başsavcılık, DTP milletvekilleriyle ile ilgili incelemesini Siyasi Partiler Yasası çerçevesinde sürdürüyor.

(AJANSLAR)