kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'ün oruç kazası

Nergis DEMİRKAYA SİİRT
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu gezisinin üçüncü gününde Siirt'te de yollarına gül dökülerek karşılandı. 25 yıl aradan sonra bir Cumhurbaşkanı'nın ziyaret ettiği Siirt'te, Gül'ün sivil toplum örgütleriyle görüşmesine 'su kazası' damgasını vurdu. Gül, ramazanın ilk günü oruçlu olmasına rağmen dalgınlıkla masadaki suyu iki kez içti.

10 bin gül satın alındı
Geceyi Hakkâri'de geçiren Cumhurbaşkanı Gül, askeri helikopterle gittiği Siirt'te "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Gül'ün yapacağı gezi için Siirt Belediyesi'nce İstanbul'dan sipariş edilen 10 bin gül, Gül'ün geçeceği yollara serildi. Protokolü selamlayan Gül, valilik binasına girerek yaklaşık yarım saat brifing aldı. Ardından 22 sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıya geçti. Toplantı öncesi basına görüntü veren Gül, bu sırada oruçlu olmasına rağmen dalgınlıkla önündeki bir bardak suyu alıp içti. Hatasını sonradan fark eden Gül, görevlilere, "Niye suyu önüme koydunuz? Niye beni uyarmadınız?" diye sitem etti. Toplantıya katılan 22 sivil toplum örgütü içinde tek kadın temsilci yer almadı. Kız çocuklarının okutulması için kampanyalar düzenleyen kadın örgütü Siirt Gökkuşağı Derneği yöneticileri Gül'e, valilik kapısında ulaşmaya çalıştılar ancak izdiham nedeniyle başarılı olamadılar. Toplantıya çağırılan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Siirt şubesi başkanı Cemal Silah, şehir dışında olduğu gerekçesiyle toplantıya katılmadı.

DTP'liler karşıladı
Daha sonra Şırnak'a geçen Gül, burada Jandarma Tugay Komutanlığı'nda iftar yaptı. Gül'ü Şırnak'ta DTP Milletvekilleri, Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır da karşıladı. Gül brifing aldığı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüştüğü valilige giderken yolda indi ve Şırnaklıları selamlıyarak bir süre yürüdü. Brifinge katılan DTP'li vekiller Kaplan ve Bayındır, "Sınırsız tartışma ortamı, bunun için operasyonların durdurulması, sağduyu ortamının oluşturulması" talebinde bulundu. Gül ise "Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız, biz bunu birlikte başarmalıyız" demekle yetindi. Temsilcilerin taleplerini dinleyen Gül, "Bölgenin hassasiyetini biliyoruz. Bu hassasiyetler, ekonomiye ve yeni anayasaya yanısıtılacak" dedi.