kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Betül Demir: Sadece müziğin konuşulduğu gerçek ses ve sanatçıların olduğu yıllarda yaşamak isterdim.

Yeni çıkanlar

Betül yeni remixini çıkardı
Önceki sene müzikseverler ile 'Ayrılığın El Kitabı' adlı albümüyle tanışan Betül Demir, 'yeni albümü Betül DemiRemix'i çıkardı. Albümünde 9 şarkı bulunan Demir, kendi sesine güvenendiğini belirterek bilgisayar destekli şarkı söyleyen isimleri eleştiriyor: "Stüdyolarda gelişmiş aletlerle hiç sesi olmayanlara şarkı söyletebilirsiniz, detoneleri yok edersiniz ama ruh katamazsınız!"

Adnan Saygun'unanısına şarkılar
Almanya'da yaşayan keman çısı Hande Özyürek'in ilk solo al-bümü 'Saygun'la Yüzyüze', ünlü beste-si Ahmet Adnan Saygun'un 100. do-ğum yılı anı-sına KalanMüzik tara-fından yayın-landı. Albümde,Saygun'un ke-man ve piya-no için yazdığı'Süit/Demet've 'Sonat'ınınyanı sıra; bes-teci Özkan Manav'ın Saygun'un ünlü'Töresel Musiki' eserinden yola çıka-rak keman için yazdığı 'Saygun'laYüzyüze' adlı eseri yer alıyor.

Türküler onun sazından çıkıyor
Adını ilk olarak 'Kurtulam Gitsin' ve 'Maral' adlı türkülerle duyuran, Doğan Murat Balaban 'Pirinç Tanem' adlı yeni albümüyle müzikseverlerle buluşuyor. 13 yaşından beri saz çalan Balaban'ın albümünde sözü ve müziği kendisine ait 10 şarkı bulunuyor. Balaban'a Hüsnü Şenlendirici ve Ayhan Günyıl gibi ünlü müzisyenler eşlik ediyor.
Haberin fotoğrafları