kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Altan Erkekli ‘Komiser Nevzat’ın çekimlerine başladığı gün, 35 yıldır içtiği sigarayı da bırakmış. "Bu dizi benim için yeni bir başlangıç olsun istedim" diyen Erkekli, rol gereği bile olsa silah taşımaktan hoşlanmıyor!

Reytingi kim belirliyorsa onunla tanışmak isterim

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN Fotoğraf: Korkut KALAYCI
atv'de start alan 'Komiser Nevzat- Kanun Namına' dizisinde başrol oynayan Altan Erkekli, ekranlardaki reyting yarışından şikayetçi: Acımasız bir şekilde arkadaşlarımızla yarıştırılıyoruz. 90 diziden 60'ı giderken, istikbale dair planlar da gidecek!..
atv'nin iki efsane dizisi; 'Bir İstanbul Masalı' ve 'Beyaz Gelincik'teki rolleriyle Türk izleyicisinin gönlünde taht kuran Altan Erkekli, bu sezon yine iddialı bir diziyle atv ekranlarında... 'Komiser Nevzat: Kanun Namına' adlı dizide Başkomiser Nevzat rolünü üstlenen Erkekli, dizi sektöründeki gidişattan endişeli olduğunu söyledi. Usta oyuncu, "Acımasız bir şekilde arkadaşlarımızla yarıştırılıyoruz. 90 tane diziden 60'ı gidecek. Arkadaşlarım gidecek, istikbale yönelik planlar gidecek! Bu reytingi belirleyenler kimse tanımak istiyorum" diye tepkisini dile getirdi.

NEVZAT HELAL SÜT EMMİŞ BİR ADAM


* 'Komiser Nevzat' karakterini sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz? Doğrulardan yana ödün vermeden, çok sevdiği İstanbul'da, suçluları adaletin önüne çıkarmak için kendi içinde and içmiş, helal süt emmiş bir emniyet görevlisi. Romantik fakat sert mizaçlı bir halk kahramanı. Önüne sunulan parlak şeyleri hep elinin tersiyle itmiş ve bu nedenle terfi alamamış! Arkadaşları müdür olmuş, onların emrinde çalışıyor.

* Peki 'Komiser Nevzat' bir emniyet mensubu olarak ne tür mesajlar vermeyi hedefliyor? Suçun arttığı ve adaleti herkesin kendine göre uyguladığı ülkemizde Ahmet Ümit'in 'Nevzat' karakteri, hukukun üstünlüğünü anlatmaya çalışıyor. Silahla sağlanan adaletin adalet, zorla alınan itirafların gerçek itiraf olamayacağını savunuyor.

* Doğru mesajı iletmek için dizileri kullanmak akıllıca bir yöntem ama bazı yapımlarda bunun tam tersine tanıklık ediyoruz... Televizyonun eğlendirici olma özelliğinin yanında eğitici de olması lazım. Bu iş için birçok insanın kafa patlatması gerekiyor. Mesela 'gizli reklam' diye bir şey var. İnsanların bilinçaltına markalar yerleştiriliyor. Böyle bir teknikle de yapılabilir, direkt olarak 'doğru olun, temiz olun' da denebilir. Ya da askerdeki gibi zoraki de olabilir...

EMNİYET BÜYÜK DESTEK VERİYOR

* Zorlamayla, yasaklamayla mı olmalı yani... Tatlı dille, güzellikle anlatıldığı halde 17 milyonluk İstanbul curcuna yerine döndü. İsteyen istediği yerine ev kondurdu, balkonunu kapattı, garajını yaptı. Bir zapt-ı rapt altına almak gerekiyor. Hepimizin bir doğru etrafında buluşması gerekiyor.

* 'Komiser Nevzat-Kanun Namına'da bazı mafya dizilerine yönelik eleştiriler de var. Bu tür dizilerle ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuda çok tartışıldı, televizyonlarda açık oturumlar yapıldı. Kolayca şöyle çıkılıyor işin içinden; "İstemeyen izlemesin, kanal değiştirsin" diyor bazı yapımcılar...

* Dizide emniyet güçleri de 'Komiser Nevzat' karakteri üzerinden eleştiriliyor değil mi? Zaten romanlarında eleştiriyor Ahmet Ümit onları; dizide de buna devam edecek. Emniyet de çok takdir ediyor ve büyük destek veriyor bize. Laboratuvarlarda falan onların sayesinde çalışabiliyoruz.

* Ahmet Ümit romanlarını okumuş muydunuz? Hayır okumamıştım. Bu projeyle birlikte ilk kez, 325 sayfayı iki günde okudum. Benim için son derece çarpıcı bir başlangıç oldu.