kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Grafiti sanatçısı Owen Philips , gençlerin okul çantalarında, renklerin birbirine karıştığı grafikleri sevdiğini söylüyor.

Yeni trend okullardan yayılacak!

Yeni Aktüel'in haberine göre bu yıl gençler sırtlarında 'grafiti' desenli çantalar taşıyacak. Dünyaca ünlü grafiti sanatçısı Owen Phillips, "Okullardan yayılan bu trend modayı ele geçirecek" diyor..
Artık mağazada satılan hazır, tek tip çantalarla okula gitmek istemeyen gençler, önce Avrupa'da, hemen akabinde de ülkemizde çantalarına grafiti yaparak, farklılıklarını göz önüne seriyor. Bu akıma cevap vermek isteyen bir üretici firma da dünya çapında tanınan bir grafiti sanatçısıyla işbirliği yapmaya karar verdi.

Tişörte de yapacak
Owen Philips, bu yıl, özellikle eğitim döneminin başladığı dönemlere denk gelen zamanlarda, pek çok ülkeye giderek Eastpak çantaları boyuyor. Geçen hafta İstanbul'da öğrencilerin çantalarına grafiti yapan sanatçı, bu yılın trendinin 'grafiti' olduğunu söylüyor: "Önce öğrencilerin çantalarını boyamaya başladık. Ama grafiti modası bununla sınırlı kalmayacak, önümüzdeki günlerde tişörtlerden ayakkabıya, her yerde grafiti görebilirsiniz." Owen bu senenin renginin 'sarı' olacağını da belirtiyor. Grafitide tercih edilen figürlere gelince... Öyle çiçekli, böcekli desenleri unutun. Şimdi, gençler en çok eski bant-kaset figürlerini, kuru kafa desenlerini ve renklerin birbirine karıştığı grafikleri seviyor. Tabii çantasına kelebek kondurmak isteyen de var. Eastpak Pazarlama Müdürü Erkin Bozdoğan, yeni neslin agresif ve parlak desenlerden hoşlanmasının nedenini televizyona bağlıyor:

Prada'ya da olur!
"Eskiden daha naif, insancıl programlar varken artık çocuklar şiddetin sıradan hale geldiği programlarla büyüyor. Bu zevklerine de yansıyor. Bu tür çanta ve desenler 4-8 yaş gibi küçük yaş gruplarınca tercih ediliyor." Kısacası grafiti bu yılın yükselen trendi olacak. Peki ya yüzbinlerce dolarlık timsah derisi bir Prada çantada da grafiti olur mu? Owen Philips, "Böyle çantalarla çalışmak çok keyifli olur" diyor.
Haberin fotoğrafları