kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nispet'i kapatarak yerine bir türkü evi açan yetkililer, Diyarbakır'ın henüz gece kulübü ve bar kültürünü kaldırmaya hazır olmadığını söyledi.

Nispet, Diyarbakır'a ayak uyduramadı

Atilla KORKMAZ/MERKEZ
Diyarbakır'da beş sene önce açılan Nispet Bar yöre kültürüne ayak uyduramayınca kepenklerini indirmek zorunda kaldı. Gece kulübünün yerine bir türkü evi açıldı..
Nispet Bar'ın 2002 yılının eylülünde Diyarbakır'da açılan şubesi tam beş yıl sonra kapandı. Açılışı Demet Akalın tarafından yapılan bar, ilk zamanlar Diyarbakırlılar'ın gözde eğlence mekanlarından biriydi. Ancak zamanla, özellikle de alkollü misafirlerin çıkardıkları olaylar yüzünden işler değişti ve Class Otel'in içinde bulunan mekan sinek avlamaya başladı.

BAR KÜLTÜRÜ OLMADI
Çareyi Nispet Bar'ı kapatarak yerine türkü evi açmakta bulan Class Otel Genel Müdürü Burçin Göllü, Diyarbakır'ın henüz bar kültürünü kaldırmaya hazır olmadığını söyledi ve ekledi: "İstanbul gibi kentlerde bu tür yerler gece yarısı açılıp, sabaha karşı kapanıyor. Burada ise bu saatlerde içip bara gelenler olay çıkartıyordu. Biz de otelimizin adının kötüye çıkmaması için Nispet'i kapattık. Artık bünyemizde gece kulübü istemediğimiz için de yerine türkü evi açtık."
Haberin fotoğrafları