kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'da 11 Eylül paniği

11 Eylül'ün altıncı yıldönümünde Kurtuluş'ta çok katlı otoparka bırakılan ve içinde TNT ile desteklenmiş 602 kilo patlayıcı bulunan aracı, bomba uzmanı köpekler belirledi. Çevre evler boşaltıldı, yollar kapatıldı. Bomba etkisiz hale getirildi, polis 3 şüphelinin peşine düştü..
İkiz Kuleler'e 11 Eylül 2001'de yapılan saldırının yıldönümünde, başkent büyük bir facianın eşiğinden döndü. Çok katlı otoparka bırakılan araçtaki 602 kilo patlayıcı, polis kopekleri tarafından son anda bulundu. 11 Eylül ve 12 Eylül darbesinin yıldönümünde bombalı araçla saldırı yapılacağı istihbaratını alan Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü, özel eğitimli köpeklerle otoparkları mercek altına aldı. Ekipler dün sabah Kurtuluş'taki çok katlı otoparkta inceleme yaptı. Sabah erken saatlerdeki arama sırasında önce Rocky adlı bomba köpeği 06 VMP 11 plakalı Mercedes Vito marka lacivert renkli araca yöneldi. Rocky aracın yanından ayrılmayınca polisler Maske isimli köpeği de aracın yanına getirdi. Her iki uzman köpek de bomba işaretleri verince, bombanın uzaktan kumandayla veya cep telefonuyla patlatılması, jammer cihazı getirilerek frekanslar bozularak engellendi.

ÜÇ SAATTE ETKİSİZ KILINDI
İlk iş olarak da çevredeki Kurtuluş Parkı, Kızılay ve Bakanlıklar'a çıkan yollar kapatıldı. Otoparktaki mağazalar, Büyükşehir Belediyesi Sokak Çocuklarını Eğitim Merkezi olarak kullanılan bina ile çevredeki evler de boşaltıldı. Minibüsün içinde 602 kilo ağırlığında amonyum nitrat bombası olduğu, patlama etkisinin güçlendirilmesi için TNT ile desteklendiği belirlendi. "Gübre bombası" olarak tabir edilen düzenek 3 saat süren çalışmayla etkisiz hale getirildi. Mavi branda örtülen araç, geniş güvenlik önlemleri altında Gölbaşı'ndaki Bomba İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü ve incelemeye alındı.

KAMERA BOZUKTU
Otoparkın güvenlik kamerasının üç gündür bozuk olduğu için görüntü alınamadı. Polis görevlilerin bilgisine başvurdu. Otopark görevlileri, "Akşam 20.30 sıralarında 3 kişinin bulunduğu araç, otoparkın 2. katına çıkarak aracı park etti. Biz burada 7 güvenlik görevlisiyiz. Bunların 2'si gece çalışıyor. Akşam arkadaşlar da havanın karanlık olması nedeniyle şahısların eşgalini tam hatırlamıyor" bilgisini verdi. Otoparkın gece bekçisi, gündüz bekçisi ile sorumlu müdürü Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandı. Görevlilerin verdiği eşkale göre emniyet, üç kişiyi de her yerde aramaya başladı. Minibüsün üzerindeki 06 VMP 11 plakanın, Altındağ'daki bir araçtan önceki gün aracın ise İstanbul'dan çalındığı belirlendi.
Haberin fotoğrafları