kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anadolu ramazana daha duyarlı

BÖLGELERE göre değerlendirmeye bakıldığında 2006 yılı ramazan ayında ortalama gıda-içecek harcamasını en çok artıran bölgenin yüzde 42 ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğu gözlendi. Aynı rakamlar, İç Anadolu Bölgesi'nde, yüzde 20 olan ortalama gıda- içecekler harcama artış miktarının 7 puan üzerinde seyretti. Ramazanda en az artış ise yüzde 10 ile Marmara, yüzde 13 ile Ege ve Karadeniz Bölgeleri'nde gerçekleşti. Akdeniz, turizm bölgesi olmasına rağmen iç bölgelerin de ağırlığıyla tüketim artışında bu iki bölgenin önünde yer aldı, ramazan ayındaki gıda harcamaları yüzde 18 oranında arttı.