kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tuzla tersanesindeki ölümlere inceleme

Yeni Haber
Yaklaşık 25 bin işçinin çalıştığı Tuzla Tersanelerinde 13 günde 5 işçinin hayatını kaybetmesi ile iş kazaları konusu tekrar gündeme gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) "ölüm tersaneleri" olarak anılan Tuzla tersanelerinde inceleme başlatma kararı aldı.

CHP Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tuzla tersanelerindeki ölümleri araştırmak üzere bir inceleme komisyonu kurulduğu bildirildi. Açıklamada, İstanbul Milletvekili Bayram Meral'in başkanlığındaki heyette, İstanbul Milletvekilleri Nur Serter, Şinasi Öktem, Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün yer alacağı kaydedildi.

CHP heyeti, 12 Eylül Çarşamba günü Tuzla tersaneler bölgesine giderek incelemelerine başlayacak. Heyet, bölgedeki incelemelerinden sonra, ilgili sendika ve Gemi İnşa Sanayicilyeri Birliği temsilcileri ile de biraraya gelecek. Eski Türk-İş Başkanı Bayram Meral başkanlığındaki CHP heyeti, incelemelerini tamamladıktan sonra hazırlayacağı raporu, CHP TBMM Grubu'na sunacak.

(ANKA)