kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hayrünnisa Gül

'O görünmez kalacak bir kadın değil'

Çankaya Köşkü'ne ilk kez davet edilen kadın örgütü temsilcileri Hayrünnisa Gül'ün olmamasına tepki gösterdi. Gül de "En kısa zamanda göreceksiniz" yanıtını verdi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde basın mensupları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri için verdiği resepsiyona katılan kadın örgütü temsilcileri, Hayrünnisa Gül'ün bulunmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiler. Gül, "Yan tarafta bir kadın yalnız oturuyor. Kapıları kilitlenmiş" diyen Uçan Süpürge Koordinatörü Halime Güner'e "En kısa zamanda göreceksiniz" derken, başörtülü feminist kadınların örgütü Başkent Kadın Platformu Başkanı Zeynep Göknil Piyade'nin "Hayrünnisa Gül'ün olmaması üzücü" sözlerine de "O görünmez kalacak kadın değil" karşılığı verdi. Cumhurbaşkanı Gül, verdiği ikinci resepsiyonda, davetli olarak ilk kez Çankaya Köşkü'ne çıkan kadın örgütleri temsilcilerine özel ilgi gösterdi ve bol bol sohbet etti. Feminist kadınlar varlıklarını daha tokalaşma sırasında fark ettirdiler. KA-DER Genel Başkanı Hülya Gülbahar, Gül'e "Basın ve sivil toplum örgütü temsilcileri arasında kadın azlığını görmek bizim açımızdan üzüntü verici" dedi. Gül'ün yanıtı, "Evet bunu artırmak, bunun için çalışmak gerekir" oldu. Gül ayrıca sivil anayasa tartışmaları içinde pozitif ayrımcılık talebinde bulunan kadınlara destek vereceğini söylerken Dışişleri Bakanlığı sırasında çalışan kadın oranının artırılması için sürdürdüğü özel gayretten bahsetti. Gülbahar'ın, "Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak kadınlara görev verin" önerisini de olumlu buldu. Resepsiyondan sonra SABAH'a konuşan Gülbahar, "Kamusal mekânlarda kadınsızlaştırılma operasyonu var. Bunu iki taraf da yapıyor. Zararı kadınlar görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

'YANDA OTURAN YALNIZ KADIN'
Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner de, resepsiyona eşsiz katılan Gül'e Hayrünnisa Gül'ün resepsiyona gelmeyişinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Güner, "Yan tarafta bir kadın yalnız oturuyor. Kapıları kilitlenmiş. Burada da Cumhurbaşkanı. Ama onun türbanını görmüyoruz. Oysa ev sahibi olarak burada olması gerekirdi. Bu durumu içime sindiremiyorum" dedi. Güner'i dikkatle dinleyen Gül, "En kısa zamanda göreceksiniz" yanıtı verdi. Hayrünnisa Gül'ün bulunmayışına tepki gösteren kadınlardan biri de Başkent Kadın Platformu Başkanı Zeynep Göknil Piyade oldu. Kendisi başörtülü olan Piyade, "Hayrünnisa Gül'ün olmaması üzücü. Onu da burada görmek isterdik. Görünmez kılınması hoş değil" dedi. Piyade'nin bu sözlerine Gül'ün yanıtı ise, "O görünmez kalacak kadın değil" oldu.