kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ADL ile ilk temas

ANKARA DUYGU GÜVENÇ
Erdoğan ve Babacan, 1. Dünya Savaşı'nda yaşanan olayları soykırım olarak kabul edeceğini açıklayan ABD'deki Yahudi lobisi kuruluşu ADL temsilcileriyle ilk kez New York'ta görüşecek..
Türkiye, Ermeni soykırımı iddialarına destek veren açıklamasına sert tepki gösterdiği ABD'deki en önemli Yahudi örgütlerinden İftira ve İnkara Karşı Mücadele (ADL) yetkilileri ile ilk yüz yüze teması bu ay gerçekleştirecek. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, BM Genel Kurulu için Eylül ayında ABD'ye yapacakları ziyaret sırasında, kısa bir süre önce Ermeni iddialarını kabul ederek, Türkiye'yi şaşırtan ADL örgütünün de aralarında bulunduğu bir grup Yahudi kuruluşu ile bir araya gelecek. Her yıl eylül ayında yapılan genel kurul toplantılarına katılan Türk heyetinin programında yer alan Yahudi örgütleriyle yapılacak toplantıya katılacak isimlerin bu yıl da değişmeyeceği öğrenildi. ADL'nin yanı sıra Amerikan Yahudi Komitesi'nin (AJC) temsilcileri ile çok sayıda örgüt temsilcisi de toplantıya katılacak. SABAH'a bilgi veren diplomatik kaynaklar, Yahudi örgütleriyle görüşmelerin devam edeceğini, Erdoğan'ın da otelde yapacağı görüşme sırasında Türklerin Yahudi soykırımına karşı mücadelesini anlatacağını belirtti. Washington Büyükelçiliği ayrıca ABD'de yaşayan Türklerle Erdoğan'ın 29 Eylül'de bir araya gelmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

TORUN ZİYARETİ
Erdoğan, 21 Eylül'de başlaması planlanan ABD ziyareti sırasında Washington'a giderek oğlu Bilal ve gelini Reyyan'ın yeni doğan çocuğu Ömer Tayyip'i görecek. Erdoğan, 24 Eylül'de New York'a geçerek burada BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un küresel iklim değişiklikleri nedeniyle düzenleyeceği konferansa katılacak. Erdoğan benzer şekilde ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın 28 Eylül günü düzenleyeceği Çevre konulu oturumda da konuşmacı olacak.

OTEL NETLEŞMEDİ
Erdoğan ve Babacan'ın konaklayacağı otel ise henüz netleşmedi. Daha önce New York'ta Millenium ve Ritz Carlton otellerinde konaklayan Erdoğan için St Regis veya yine Ritz Carlton'da rezervasyon yapılacak.