kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk musikisine ışık tutacak proje

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
Kale Grubu, sanayideki 55, seramikteki 50'nci yılını 5 CD'lik Türk Musikisi albümü ve 118 sayfalık bir kitapla kutluyor. Eserlerinin tümü Melihat Gülses tarafından seslendirildi..
Kale Grubu, Türk Sanat Musikisi için arşiv niteliği taşıyacak bir projeye imza attı. 5 CD'lik 'Miras' adlı çalışmada yer alan tüm şarkıları, TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Melihat Gülses seslendirdi. Kale Grubu Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur'un sanayideki 55, seramikteki 50. yılı anısına hazırladıklarını söylediği 'Geçmişten Günümüze Türk Musikisi' üst başlığını taşıyan 'Miras'ta ayrıca Türk musikisi tarihini ele alan 118 sayfalık bir kitap da bulunuyor.

HER DÖNEMİN ALBÜMÜ VAR
Çalışma içinde yer alan CD'ler, 'Klasikten Neoklasik Döneme', 'Neoklasikten Romantik Döneme', 'Romantik Dönemden Günümüze', 'Günümüz Türk Müziği', 'İbrahim Bodur Güftelerinden Şarkılar' başlıklarıyla hazırlanmış. Yapımını Akustik Müzik Metin GIM Prodüksiyon'un üstlendiği çalışmayla ilgili olarak, Kale Grup Kurumsal İletişim Müdürü Asiye Bodur, şu bilgileri veriyor: "Proje, Melihat Gülses ve eşi bestekar Necip Gülses tarafından önerildi. Özelliği; bugüne kadar Türk sanat musikisinini dönemler itibariyle aktaran, sazlar ve besteciler hakkında bilgileri de kapsayan kitapla birlikte yayınlanmış en önemli çalışma olması. Albüm bir yılı aşkın bir sürede hazırlandı."
Haberin fotoğrafları