kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milletvekilleri şoför verilmesini istiyor

Zübeyde YALÇIN ANKARA
Vekiller, şoför verilmesi için bastırınca Meclis İdare Amiri Hüsrev Kutlu Başkanlık Divanı'na sunmak üzere bir çalışma yaptı. Fatura 9.9 milyon YTL..
Yeni dönemin başlaması ile birlikte vekillerin ilk talebi kendilerine şoför verilmesi oldu. Meclis Başkanlık Divanı'nın AK Partili üyesi Hüsrev Kutlu da sekreteri ve danışmanı bulunan milletvekillerine Meclis'in bir de şoför vermesi için düğmeye bastı. Kutlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüşüp, bu talebini iletti. Toptan da bu konuda çalışma yapılmasını istedi. Çalışmalarına başlayan Kutlu, hazırladığı dosyayı önümüzdeki günlerde Başkanlık Divanına sunacak. Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Soner Aksoy da Toptan ile görüşüp, milletvekillerine şoför verilmesini istedi. Aksoy, geçen yıllarda birçok milletvekilinin hayatını kaybettiğini, bu dönem başında da MHP'li milletvekilinin daha kazada öldüğünü hatırlattı. Aksoy, milletvekillerinin çok yoğun bir tempo ile çalıştığını belirterek, "Bir taraftan da telefonlara cevap veriyorlar. Buna can dayanır mı? Milletvekili yorgun ve dalgın, aklı başka yerde oluyor" diye konuştu. Aksoy, Meclis'e ekstra bir maliyet çıkmaması için özelleştirilen KİT'ler havuza aktarılan ve bir iş yapmayan personelin değerlendirilebileceğini anlattı. Meclis'te, şoförün yanında makam aracı ve kırmızı plaka verilmesi de gündeme geldi. En güçlü ihtimal ise milletvekillerinin kendi araçlarını kullanması, benzinlerini alması, şoförlerinin ise Meclis tarafından sağlanması yönünde.

MASRAF 9.9 MİLYON YTL
Meclis'te çalışan şoförlerin maaşları 800 ila 1500 YTL arasında değişiyor. 550 milletvekiline şoför verilmesi halinde Meclis'e bunun yıllık en düşük maliyeti 5 milyon 280 bin YTL en yüksek de 9.9 milyon YTL olacak. Sigorta ve primler eklenince bu rakam neredeyse ikiye katlanacak.