kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Altın dişli Hayriye gel beriye beriye!

Köşeci yazı yazarmış, kader kıs kıs gülermiş! 2007-2008 Sonbahar-Kış televizyon sezonu açıldı, diziler bir bir saçıldı ya; bugün konumuz sabah programları... Üstelik bu sene nur topu gibi 'Arım Balım Peteğim'iz var... 'Arıza kadın' Petek Dinçöz haflardır müjdeliyor; "Kavgasız, gürültüsüz, polemiksiz sabah programı nasıl yapılırmış göstereceğim, reytingleri tavan edeceğim". Acaba Petek, 'Sabah Sabah Seda Sayan'ın pabucunu dama atabilecek mi? Sanırsınız önceki gece Maksim'de çıkmış, geceyi sabaha bağlayıp direkt kendini canlı yayına atmış. Öyle bir şakur şukur kostüm, üç karış genişliğinde sallanan küpeler ve makyaj üzerindeki... Devvv topuzu da kameramanın gözüne girdi girecek!

SABAH SABAH ASSOLİST
27 yaşında genç bir kadınsın, sabahın köründe ekstraya gitmiş assolist havası niye yaratırsın? Neyse, biz alışığız böyle sabah sabah assolist durumlarına. Günün konuğu Bengü! Sıkı durun! Telefon hattımızda Bakkallar Odası Başkanı İsmail Keskin... Hani Bengü var ya, hazır ayaktayken Hande Yener'e çakılacak; bu yazın en tartışması bakkal market şarkısı olayı masaya yatırılacak! (Hani polemiksiz reyting vaadi?) Petek, biz Mehmet Ali Erbil misali dalga geçtiğini umsak da, resmen Reha Muhtar edasıyla soruyor "Bakkalların bir müziği var mı?". İsmail Keskin de veriyor coşkuyu Hande Yener'e... Bengü ise oturduğu yerden başını sağa sola sallaya sallaya yine yeniden kınıyor Hande'yi. Nasıl abartılmış, etinden suyundan polemik yaratılmış bir konudur bu Yarabbim! Korkma kalbim geçer acısı deyip zaplıyorum. Ertesi yine aynı terane! Halkın dertlerini dinliyorlar sonra konuk sanatçının şarkısıyla çakkıdı çakkıdı oynuyorlar. Bol bol ellerini ağızlarına götürüp şaşırıyorlar. Yani Seda Sayan'ın programının üstüne bir şey koyabilmişler mi? Hayır! Hatta üzgünüm ama yanına bile yanaşamamışlar.

CANLI CANLI VALİDE

Sırada sabahların sultanı Seda Sayan var! "Hoşgeldin yar yüreğime" ile açıyor programını. Sabah programlarının başını çekmeyi bu sene de bırakmayacağa benziyor. 'El alem ne derse desin', müthiş bir ekran ışığı, güvenilirliği, yerini sağlamlaştırmışlığı var... Sonra TV8'e geliyorum. Nilgün Belgün'ün de mi sabah programı var? Aa! Oya Germen mi dedi?"Aa! Bizim valide perdeleri yara yara stüdyoya teşrif etmez mi? Yerine kuruluyor. Almış sazı eline dekoru övüyor falan. Meğer annem doğuştan sabah programı konuğuymuş. Ne! Şimdi de "Bıktım bu yalnızlıktan benim hayatıma girecek kişinin çok emek vermesi lazım" demez mi? En son bıraktığımda bekarlık sultanlıktı hani? Bu da bana kapak olsun! Sen misin sabah programlarına sardıran! Buyur anneni sabah programında tanı... Müsaadenizle kendimi kesmeye gidiyorum!