kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beşiktaş'tan ''Bedava bilet'' açıklaması

Yeni Haber
Beşiktaş Kulübü, "çarşı" olarak bilinen taraftar grubu üyeleri arasında yaşanan ve sonu cinayetle sonuçlanan olayların,Siyah - beyazlı camiaya mal edilmesine tepki gösterdi.

Beşiktaş kulübü'nün resmi internet sitesinde sabaha karşı 04:55 de yaptığı yazılı açıklamada, hiç bir taraftara bedava maç bileti verilmediği, "pankart kavgası" haberlerinin de komplo teorisi olduğu açıklandı.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklama şöyle:

Yönetim Kurulumuz'un, menfur bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden taraftarımız ve Kulübümüz ile ilgili olarak, medyada yer alan haberlere dair önemli açıklaması:

"Öncelikle kamuoyunca yakından bilindiği gibi, birkaç gün önce menfur bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden taraftarımız Ferdi Aslan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu elim olaydan derin üzüntü duyduğumuzu, bu vahşeti şiddetle kınadığımızı ve tel'in ettiğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu vahim olayın taraflarının, spor kamuoyunca 'Çarşı' grubu diye tanımlanan taraftar topluluğuna mensup olmalarının da Kulübümüz'de ve Camiamız'da unutulmaz bir acı ve derin üzüntü yarattığını özellikle ifade ediyoruz.

Spor sahalarındaki arkadaşlığı-dostluğu kişisel nedenlerle ve öne çıkma, sen-ben çekişmesi ile bozarak, stadyumlar dışına taşırıp mahalle ve semtlerde cinayete kadar götürerek yaşanan bu vahşet, Devletimiz'in en üst makam ve yetkililerinden kulüp başkanlarına, kulüp yöneticilerinden medyaya, spor camiasından taraftarlara kadar, hepimizin "spor"un tanımını yeniden ve çok ciddi anlamda gözden geçirmemiz gerektiğini gözler önüne sermiştir. Ne yazık ki bu olay Türk Sporu içinde yaşanan ne ilk olaydır, ne de sadece spor kulüplerinin sorunudur. Ama en büyük dileğimiz bu vahşetin ve olayların artık son bulmasıdır.

Özü barış ve kardeşlik olan spora bulaştırılmaya çalışılan bu şiddetin bitmesi için başta Devletimiz'in en üst yetkilileri, tüm emniyet güçleri ve 4 büyük kulübümüzün başkanları ile yöneticileri olmak üzere, sporun içindeki tüm başkanlar, öncelikle futbol olmak üzere tüm spor branş federasyonları ve tüm sorumlular işbirliği içinde elele vererek, Türk Sporu'nun bu ciddi sorununu çözmek için her türlü çabayı göstermelidir. Biz Beşiktaş Kulübü olarak Türk sporunun bu ciddi sorunlardan kurtulması ve sporun huzur içinde, medeni bir rekabet ortamında yapılması için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğimizi, bugüne kadar defalarca olduğu gibi bu vesile ile bir kez daha tüm Türk kamuoyuna deklare ediyoruz.

Hepimiz; sporun, evrensel kültürün bir parçası, dünyada dili, dini, ırkı farklı insanları birleştiren önemli bir araç, dünya barışına katkı sağlayan bir etkinlik olduğunu yeniden ve ciddi bir şekilde hatırlamalı, barış ve sevgi dili olan sporun tanımının şartlarını yerine getirmeliyiz.
Bu vahim olayın üzüntüsünü yaşarken, medyada konuya ilişkin haberlerin, Kulübümüz'e yönelik çeşitli iddialarla birlikte kamuoyuna sunulmasını, 104 yıllık şanlı bir büyük Kulübe yapılan haksızlık ve saygısızlık olarak nitelendiriyoruz. Beşiktaş Kulübü olarak bugüne kadar olayla ilgili açıklama yapmamış olmamızın tek nedeni, her zaman olduğu gibi, son derece önemsediğimiz yasalara olan bağlılığımızdır. Olayla ilgili kamuoyunda yanlış yorumlara yol açacak, aceleyle yapılmış açıklamalarda bulunmak yerine emniyet güçlerince yürütülen hazırlık soruşturmasının netleşmesini bekledik. Polis araştırmalarında edinilen bilgilerden, olayın tamamen tarafların kendi aralarındaki uzun süreli husumetten ve kişisel nedenlerden kaynaklandığı öğrenildikten sonra bu açıklamaya karar verilmiştir.

Durum böyle iken medyanın senaryo mahsülü yorumlar ve yanlış argümanlarla olayı adli bir vakadan çıkarıp, tehlikeli boyutlara taşımaya çalışması esefle ve ibretle izlenmektedir.

Medyanın konuyu Beşiktaş Kulübü ile ilişkilendirmesini ve Beşiktaş Kulübü'nün sorunu olarak yansıtmasını asla kabul etmiyoruz ve bu tutumu son derece yanlış ve haksız buluyoruz. Herhangi bir dayanağı olmayan tamamen hayal mahsulü "Bedava Bilet" ve "Pankart Kavgası" gibi komplo teorilerinin manşetlere taşınması bize göre ayrıca bir gazetecilik skandalıdır.

Haberlerdeki, Kulübümüz'ün bazı taraftar gruplarına ücretsiz bilet verdiği iddiaları hiçbir şekilde gerçek değildir. Tüm kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, profesyonel futbol karşılaşmalarının tümünde olduğu gibi, Kulübümüz maçlarının biletlerinin basımı, satışı ve dağıtımı da münhasıran Biletix isimli şirket tarafından yapılmaktadır. Sadece Sponsorluk Sözleşmeleri gereği Sponsorlara sözleşmelerinde belirtilen sayıda bilet verilmektedir. Bu biletler dışında Kulübümüz hiçbir şekilde hiçbir kurum, grup ve kimseye ücretsiz bilet vermemektedir. Bu husus Biletix resmi kayıtlarında açıkca görülmektedir.

Yukarıda ifade ettiğimiz gibi meydana gelen, adli olayla ilgili soruşturmanın akıbetini beklemeden ve yasaya göre suç teşkil eden yorum, haber ve duyurularda bulunarak, haksız yere Kulübümüzü zan altında bırakan ve kamuoyunda yanlış anlamalara sebep olan yaklaşımlara asla göz yummayarak, bu vahim olayla ilgili asılsız iddiaları sürdürenler hakkında hukuksal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız."

CHA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 4 3 1 0 8 2 10
2 Beşiktaş 4 3 1 0 4 1 10
3 Kayseri 4 2 2 0 6 2 8
Tümünü göster...
4 Trabzon 3 2 1 0 8 2 7
5 Ankaragücü 4 2 1 1 7 6 7
6 Fenerbahçe 4 2 1 1 4 4 7
7 Sivas 3 2 0 1 4 2 6
8 İ.B.B. Spor 4 2 0 2 5 5 6
9 Bursa 4 1 2 1 4 3 5
10 Denizli 4 1 2 1 7 7 5
11 G.Birliği 4 1 1 2 6 7 4
12 V.Manisa 4 1 1 2 7 9 4
13 G.B. Oftaş 4 1 1 2 3 5 4
14 Konya 4 0 3 1 4 5 3
15 Gaziantep 4 1 0 3 3 5 3
16 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 7 3
17 Ç.Rize 4 1 0 3 4 12 3
18 Ankaraspor 4 0 1 3 4 8 1
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa 1  
  Trabzon 1  
 Ankaragücü 2  
  G.Birliği 2  
 Ç.Rize 3  
  İ.B.B. Spor 1  
 Konya 2  
  Denizli 2  
 Beşiktaş 0  
  Kayseri 0  
 G.B. Oftaş 1  
  Fenerbahçe 1  
 Sivas 2  
  Gaziantep 0  
 Kasımpaşa 3  
  Ankaraspor 1  
 V.Manisa 2  
  Galatasaray 2  
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Ankaraspor Beşiktaş 15 Eylül 18:00  
 Sivas G.B. Oftaş 15 Eylül 20:30  
 Denizli Kasımpaşa 15 Eylül 20:30  
 Fenerbahçe Ç.Rize 15 Eylül 21:00  
 Trabzon Ankaragücü 16 Eylül 18:00  
 Gaziantep Kayseri 16 Eylül 20:30  
 İ.B.B. Spor Bursa 16 Eylül 20:30  
 G.Birliği V.Manisa 16 Eylül 20:30  
 Galatasaray Konya 16 Eylül 21:00