kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Korkunç şekilde değiştim 'nereden nereye' diyorum

11 Eylül'de Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde 15'inci sanat yılını kutlayacak olan Sertab Erener, ardından Amerika'da türküleri İngilizce yorumlayacağı Painted on Water' adlı bir albüm çıkaracak. 15 yılını fotoğraflarıyla Marie Claire'e anlatan Erener'in hedefi ise Demir Demirkan'la birlikte, yaptırdıkları tekne ile okyanusu geçmek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Korkunç şekilde değiştim 'nereden nereye' diyorum
ESKİ SERTAB İLE FARKLARI?
Korkunç fark var! Gelişime ve değişime inanan biriyim. Fotoğraflarıma baktığımda o Sertab'ın algıladığı dünya ile şu an benim algıladığım dünya arasında ciddi farklar var. Çok yönde gelişti. Bu fotoğraflar benim 'Ne günlermiş!' diye baktığım değil de, 'Vay be, nereden nereye!' diye değerlendirdiğim fotoğraflar...

UZAKDOĞU'YA İLGİSİ NEDEN?
Bu nasıl bir dürtüdür, net bir şekilde bir şey söyleyemem ama örneğin hayat ölümle burun buruna getirdiğinde ya da büyük bir acı yaşattığında, insan soru sorma ihtiyacı hissetmeye başlıyor. Belki de çok genç yaşta çok ciddi bir hastalık geçirmem beni oralara itti...

KİMSEYE HAYRAN MI?
Kimseye hayranlık beslemiyorum... Belki de bu çıkış noktasından Sezen'le dostluğumu o anlamda daha iyi kurabildim. Sezen de zaten bence bu yüzden benimle bu şekil bir diyalog kuruyor. Hayranlık; nefretle sevgi ilişkisini çok fena içinde barındırır ve gelgitli bir şeydir.

HAYATININ EN HEYECANLI ANI?
Demir'le tanışmam, aşık olmam ve 'Sertab Gibi' albümünü yapmak...

SEZEN AKSU NE İFADE EDİYOR?
Sezen'in benim dünyamdaki en değerli yeri, mesleğinden çok öte. Benim için 'Sezen'in öğrencisi'nden, 'Sezen'in çömezi'ne kadar ifadeler kullanıldı zamanında... Ama benim Sezen'den öğrendiğim şarkı söylemek değildi. Sezen bana yaşamsal öğretiler verdi. Çok önemli konularda beni besledi. O yüzden Sezen'e çok teşekkür ederim... Bütün bunların yanında tabii ki kariyerim için de birçok şey edindim onunla çalışırken.

KENDİNE GÜVENİ VAR MI?
Burada gerçekten kendine güveni çok az biri var! Haliyle çok fazla savaş verdim. Sezen gibi dominant ve üretme konusunda çok deneyimli ve hızlı olan birinin yanında kendinin de üretime geçme süreci mümkün olamıyor, çünkü o çok hızlı.

DEMİR DEMİRKAN İLE İLİŞKİSİ?
Demir'le ikimiz aynı yolculukta, aynı noktada bilgilenmeye ve soru sormaya devam eden insanlarız. Bu yüzden aşk şekil değiştiriyor, sevgi oluyor, içinde olağanüstü şeyler barındırıyor ve insan olma konusunda birlikte bir yolculuğa çıkmışsan mükemmel bir uyum oluyor! Demir gerçekten tek eşli bir yaşamı sürdürebilecek bir karakter değildi. O kendini geliştirmeye yönelik bir insan olmasaydı, ilişkimiz katiyen 10 yıl sürmezdi. Bizim yanyana duruşumuz; birbirimize aslında ihtiyaç duymadığımıza karar verdiğimiz anda oldu. Ihtiyaçtan bir ilişki kuramazsın!

BUNDAN SONRAKİ PLANLARI NE?
Demir'le bir tekne yaptırıyoruz, önümüzdeki yaz bitiyor. Bu esas Demir'in hayali... Kaptan olan o ve deniz aşkı onun hikayesi. Ben onun bu aşkını paylaşan ve ondan çok keyif alan biriyim. 120 metrekare bir yer, orada yaşayacağız. Tek bir kamara var altta. O geriye sayıyor şu an, hayat planını ona göre kuruyor. Ama orada yaşayacağım diye elimi ayağımı dünyadan çekmişim gibi bir algı oluşsun istemiyorum. Tabii ki İstanbul'da ya da dünyanın herhangi bir yerinde müzik yapmaya devam edeceğim. Okyanus geçmek şu anki hedeflerimizden...
Haberin fotoğrafları