kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Komutanların Köşk için mazereti var

Duygu GÜVENÇ ANKARA
Gül'ün ilk resepsiyonuna Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları "önceden belirlenmiş programları" nedeniyle katılmayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Komutanların Köşk için mazereti var
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ndeki ilk resepsiyonunu bugün veriyor. Davetlilerin eşsiz katılacağı resepsiyona, devletin zirvesi, üst düzey yabancı misyon ve 448 milletvekili davet edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları "önceden programlanmış karargâh teftişi" nedeniyle resepsiyona katılmayacak. Yaklaşık bin kişinin çağrıldığı resepsiyon saat 11.30'da başlayacak; konuklara alkollü ve alkolsüz içkinin yanı sıra çeşitli kanepeler ikram edilecek. Köşk'te ikinci davet cuma günü olacak, işadamları, sivil toplum örgütleri ve medya temsilcilerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik davetli topluluğu, saat 16.00'da Çankaya'ya gelerek, Cumhurbaşkanı Gül'ü tebrik edecek.

AÇIKLAMA GELDİ
Bu arada Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının resepsiyona katılmayacak olmalarıyla ilgili gün boyu çeşitli haber ve yorumların yapılması üzerine, dün akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'nden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının, daha önceden planlanan askeri faaliyetler nedeniyle Ankara dışında olacakları bilgisi, esasen bu davet planlanmadan önce, Sayın Cumhurbaşkanımıza 30 Ağustos günü sunulmuştur" denildi. Açıklamada davetin tarihinin 5 Eylül olarak seçilmesinde Meclis'in tatile girmeden yapılması zorunluluğunun etkili olduğu belirtilerek, "Konuya farklı anlamlar yüklenmemesi üzerinde önem ve hassasiyetle durulması gerektiği değerlendirilmektedir" denildi.