kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tülin Şahin moda meslek lisesinde moda sistematiğini anlatacak.

İstanbul'da yıldızlardan moda lisesi

Esin ÖVET / MAGAZİN
Türkiye'nin ilk özel moda tasarım lisesi DsignStars'da Tülin Şahin gibi ünlü mankenler ders verecek..
1989 yılında öğretmen Yıldız Laçinel tarafından kurulan ve halen Bahçeşehir'de eğitim veren Yıldızlar Koleji, bu yıl bünyesine moda dalında bir meslek lisesi ekliyor. Milano Moda Haftası'nın açılış defilesini yapmaya davet edilen tek Türk moda tasarımcısı Evrim Timur yönetiminde eğitim verecek MEB onaylı Dsign- Stars'ta, dört yıllık müfredat içinde dünya standardında eğitimli moda tasarımcıları yetiştirilecek. İtalyan Moda Federasyonu ile işbirliği içinde olan okulun mezunları eğitime İtalya'da devam etmek istedikleri takdirde Floransa'da Polimoda veya Domus Academy'den yararlanabilecek.

MANKEN HOCALAR
Evrim Timur, DsignStars'ın Türk moda sektörü içindeki önemini şöyle anlattı: "Fasonculuktan gelen bir ülkeyiz. Başka birinin tasarlayıp önümüze koyduğu bir şeyi yapıyoruz. Dolayısıyla bizim öncelikli işimiz moda sistematiğini kavratmak." İki sınıflı okulda Nihat Odabaşı moda fotoğrafını, mankenler Ece Sükan moda editörlüğünü, Tülin Şahin moda sistematiğini, koreograf Öner Evez sahne tasarımcılığı ve sunum koordinasyonunu anlatacak. Güzide Duran ekrandaki modayı, İsmail Acar renk bilgisini ve leke duygusunu, Leon Kandioti kumaşı, Zeynep Tunuslu atölye çalışmasını, Cengiz Abazoğlu Haute Couture'ü öğretecek. Öner Evez ve Tülin Şahin, okuldaki defile ve sergilerde de çalışacak.

YURTDIŞINDA STAJ
İtalya Moda Birliği Başkanı Mario Boselli'nin bir kutlama mektubu gönderdiğini söyleyen Evrim Timur, "Bize kapılarını açtı. Dördüncü sınıfa gelmiş öğrenci yurtdışında da staj görebilecek" dedi.
Haberin fotoğrafları