kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türk yönetmen Saran Barnun, Paris Hilton ile birlikte...

Paris benden para istemedi şimdi fiyatı tam 1 milyon dolar!

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
'The Hillz' adlı ilk sinema filminde Paris Hilton'u ücretsiz oynatan Türk yönetmen Saran Barnun: Ona çekim süresince odamı verdim. Herkesle aynı yemekleri yedi. Disiplinliydi ve hep vaktinde geldi. Ama ikinci proje teklifimde 1 milyon dolar istedi..
Herkes onun adını Hilton oteller zincirinin varisi Paris Hilton'u, filminde oynatmasıyla tanıdı... Amerika'da yaşayan Türk yönetmen Saran Barnun'un; Paris Hilton ile sinema filmi çekmesi, sadece ABD'nin değil bütün dünyanın ilgisini çekti. Zira 'The Hillz' Barnun'un da, Hilton'un da ilk filmiydi. İşin ilginç yanı; attığı her adım para olan Hilton'un para talep etmeden filmde rol alması ve ilk kez yönetmenlik deneyimi olan birinin filminde rol almayı kabul etmesiydi... Barnun, sadece 60 bin dolar bütçe ile çektiği filminin hikayesini GÜNAYDIN'a anlattı...

* Saran Barnun kimdir? Amerikalılar için 'Kolonkaya' soyadı çok zor. O nedenle kendime Barnun soyadını koydum. Eskiden çok basketbol oynardım ve bana 'barnun' derlerdi. 'Ondan daha iyisi yok' demek.

* Yönetmenliğe nasıl geçiş yaptınız? Gençken garsonluk, üniversiteye gidince her yaz mankenlik yaptım. Küçükken bir filmde ikinci olmuştum. Sevmemiştim, çünkü utanıyordum. Üniversiteyi kazanınca reklamlara çıktım. Mezun olunca önce film şirketleriyle çalıştım.

KAZIKLANIYORSUNUZ


* 'The Hillz' ilk sinema filminiz. Yönetmenliğini üstlenip, senaryosunu da siz yazdınız. Ve Paris Hilton'u oynattınız. Nasıl tanıştınız? Beş sene önce bir gece kulübünde tanıştık. Sonra gördüğümde sokakta kayıyordu, fotoğrafları çekiliyordu. Ama bu kadar ünlü olduğunu bilmiyordum. Fotoğraflarını görünce onu filme almaya karar verdim. Bir akşam yine karşılaştık, teklif ettim. "İngiltere'ye gideceğim. Senaryoyu ver, okuyacağım" dedi. 2-3 hafta hiç ses çıkmadı. Sonra aradı ve çok beğendiğini söyledi. Başka oyuncular istedim. Benim için beş oyuncu getirdi. Filmde oynamak için de hiç para istemedi.

* Filminizde yer almak ona ne kazandırabilirdi? Onun ilk filmiydi. Sadece 3 bin dolar verdim. Bütün oyunculara para vermek zorundasınız. O aslında hiç ücret talep etmemişti.

* Teklif götürürken hiç tereddütte kaldınız mı? Farklı istekleri olur diye düşündünüz mü? Ona çekim süresince odamı verdim. Herkesle aynı yemekleri yedi. Sadece çok şeker istiyordu. Onunla çalışmak zor olmadı. Çok disiplinliydi ve hep vaktinde geliyordu. Hapisten çıktıktan sonra da gördüm, 'merhaba'mız var.

* Sinema filmi için yeniden teklifte bulunsanız yine ücretsiz mi oynar? Artık katıldığı tanıtımlardan bile para alıyor... Yeni bir proje için menajeriyle konuştum. Artık 1 milyon dolar istiyor. Ben de 'bu iş olmaz' dedim. Paris, 'televizyon olursa izlerler, sinema olursa gitmezler' diye düşünüyor. Onu görmek için kimse 12 dolar vermez! Herkes nefret ettiğini söylüyor.

* Bu sinema filminden başka film çektiniz mi? Bu filmden başka iki film daha çektim. Ancak onlar bana çok para kaybettirdi. Paris filmde olursa bütün sinemalarda gösterilir sanıyorlar ve çok para veriyorlar.

* 100 bin dolar harcadınız. Para kazandınız mı? Evet, çok! Bütün dünyaya sattık. Bu film için eğer çok para harcasaydık zarar ederdik. Bu nedenle akıllı olmak gerekiyor!

KENAN OYNAYABİLİR


* Bir sonra çekeceğiniz filminizle ilgili bilgi verebilir misiniz? Korku filmi yapacağım. Şarkıcı olamak isteyen bir erkek ve onun oyuncu olmak isteyen sevgilisini konu alacak. 'Çığlık' gibi bir film olmasını planlıyoruz. Türkiye'de film yapmak istiyorum. Müzikleri hazır ama bir şarkıcı bulmam gerekiyor. Kenan Doğulu arkadaşım, belki o hem şarkıları okur hem de oyunculuk yapar benim filmimde!
Haberin fotoğrafları