kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Körili küp söğüş

Pirinci, unu gidinceye kadar bol suda yıkayın. Soğanı hızlı ateşte zeytinyağı ile sararana kadar pişirin. Pirinç ve baharatları katın, harmanlayıp, suyu ilave edin. Pirinçler pişmek üzereyken küp söğüşleri katıp, karıştırın. Suyunu çekince ateşten alın. Taze soğanı ilave edip, tekrar karıştırın. 10 dakika dinlendirdikten sonra kekikle süsleyip servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
1 paket piliç küp söğüş

* 1 adet soğan (piyaz doğranmış)

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 su bardağı pirinç

* 1,5 su bardağı su

* Taze kekik veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik (süslemek için)

* 1 çay kaşığı köri

* 2 sap taze soğan (sadece yeşil kısmı)