kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

630 bin Euro'ya dünyanın en pahalı ev sineması keyfi

Ev sineması sistemlerinin en pahalısı IFA Fuarı'nda tanıtıldı. Tamamı 630 bin Euro'ya mal olan sistemin en ucuz parçası ise 900 Euro..
İLİŞKİLİ HABERLER
630 bin Euro'ya dünyanın en pahalı ev sineması keyfi
Ultra lüks ses ve görüntü donanımlarından oluşan ev sinema sistemi Berlin'de düzenlenen IFA Fuarı'nda görücüye çıktı. Ses sistemleri konusunda uzman Alman ses ve müzik dergisi Auido editörlerinin hazırladığı 630 bin Euro'luk dünyanın en pahalı ses sistemi ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekti. Yüksek çözünürlüklü ses ve görüntüleme teknolojilerinin kullanıldığı ev sinema sisteminde hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayan ürünler hazırlanmış. Berlin Radyosu Senfoni Orkestrası'nın canlı performansının kurulan ev sinema sisteminden izlenmesi tüketicileri oldukça etkiledi. Oldukça geniş bir mekan ve cüzdan gerektiren ev sinema sistemini evine kurmak herkesin harcı değil. Eğer bu ev sinemasını kuran kişi eve gelen arkadaşlarından bilet üreti toplasa, giriş için oldukça yüksek bedel lerin ödenmesi gerekecek.

EN UCUZ PARÇA 900 EURO
Auido dergisinin editörlerinin seçtiği ürünler özel bir demo merkezinde fuar ziyaretçilerine tanıtıldı. Ev sineması sadece cüzdanına güvenmeyi değil, yönetirken de tecrübeli olmayı gerektiriyor. Sistemin parçaları, kendi alanının en iyisi editörler tarafından seçilmiş. Ev sinemasının en ucuz parçası HDDVD'si 900 Euro değerindeki Toshiba HD-XE1. Toplam 630 bin Euro'luk ev sinemasının en pahalı kısmını ise 100 bin Euro değerindeki Clearaudio Statement ses sistemi ve pikaptan oluşan bölüm oluşturuyor. Ev sinemasında kullanılan Krell Evolution One ve 900 model tüm amphiler ise 130 bin Euro. JBL Everest serisi hoparlörlerin de tanesinin fiyatı 50 Euro. Sistem, ses ve görüntü olarak yüksek tanımlı teknolojiyi destekliyor.