kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Para'dan Haberler

Litresi 6 YTL'ye sosyetik su geliyor
TÜRKİYE'DE
lüks tüketime olan talep dünyaca ünlü su markalarının da dikkatini çekti. Dünyanın en zengin ve ünlülerinin tükettiği içme suları, litresi 6 YTL'ye Türkiye'ye getiriliyor. Para Dergisi'nden Medine Duff'ın haberine göre, Fiji, Mahalo, Voss, Hildon, Panna gibi sadece kraliyet saraylarında, Hollywood'un ünlü yıldızlarının evlerinde, pahalı beş yıldızlı otellerin mini barlarında ve çok pahalı eğlence yerlerinde satılan bu sular, tek tek Türkiye'ye geliyor. Litresi 6 YTL'den satılacak sular, ambalajlarıyla da dikkat çekecek. Çünkü bu suların bazılarının görüntüsü içki, bazılarının da parfüm şişesi şeklinde.

Kuraklık, golf sahalarını kuruttu
İSTANBUL
Golf Kulübü'nün 300, Kemer Country Golf Kulübü'nün de 100 dönümlük golf sahası susuzluk nedeniyle kurudu. Kuraklığa rağmen yeni yatırımlar da hız kazandı. Para Dergisi'nden Ahu Coşkun'un haberine göre, Ege ve Akdeniz'de 19 yeni golf sahası kuruluyor. Türkiye'de toplam 16 golf sahası var. Golf turizminden geçen yıl 100 milyon euro gelir sağlandığı belirtiliyor. Yatırımcılar yeni golf sahaları açmaya hazırlanıyor. Golf International Yatırım Danışmanı Bora Yenigün, yatırımların artarak süreceğini söylüyor.

Türk'ün Gas'ı İtalyan'ı yendi
HARVEY
Nichols gibi birçok ünlü markayı Türkiye'ye getiren Unitim Holding, geçenlerde bu markalardan İtalyan Gas'la yollarını ayırdı. Para Dergisi'nden Özbey Men'in haberine göre, Unitim, Türkiye distribütörüyken açtığı Gas mağazalarını da kapattı. Çünkü bu markayı 1995 yılında tescil ettiren Şık Kot Tekstil'e karşı verdiği hukuk mücadelesini kaybetti. Gas markasının Türkiye'deki sahibi Şık Kot Tekstil'in sahibi Adem Yavuz'un tescil ettirdiği ilk markasının ismi "Gass." Yavuz daha sonra "Gas" markalı ürünleri görünce bu markanın da patentini almıştı.